r
Nosalty Logó

Rumos szelet 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Rumos szelet 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4330 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 375 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 721 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2684 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    948 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 4330 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 375 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A tésztához adagoljuk a darált diót a belekevert sütőporral, és ha használunk, a kakaóval.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, ezt is a tésztához forgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük a tésztát.
  5. Kikeverjük a mázat, és még melegen egyenletesen a süti tetejére kenjük. Mikor megdermedt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 22953
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 14.

Ajánló

Én legközelebb a kakaót kihagyom, szerintem csak eltereli a figyelmet a dióról, meg a rumról. Biztos mandulával vagy mogyoróval is készíthető!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rumos szelet 3.
Durcsó 161 recept

Templomi sütisütési kötelezettség, valami újat akartam - Anya szakadozott füzetében találtuk a receptet, fogalma sincs, honnan való :). Finom, diós, rumos.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.