r
Nosalty Logó

Light-os rácos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Light-os rácos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    814.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    504 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4888.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    3023.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    583 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    1168 micro
  • β-karotin
    9208 micro
  • β-crypt
    955 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    5290 micro
Összesen 2733 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    648 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit és a hagymát megpucoljuk. A paprikát kicsumázzuk. Minden zöldséget alaposan megmosunk és felkarikázunk.
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy tepsit kikenünk az olívaolajjal. Beleteszünk egy réteg krumplit, majd egy réteg paradicsomot, majd a paprika és a hagyma fele következik. Persze minden réteget enyhén sózunk. Erre fektetjük a csirkemell szeleteket. Majd újra a hagyma másik fele, a paprika, majd a krumpli és végül a paradicsom másik fele következik.
  4. A tejfölt kikeverjük a pirospaprikával és csipet sóval. Rákenjük az ételünk tetejére.
  5. Alufóliával letakarjuk, és hideg sütőbe toljuk. 210 fokon kb. 50 percet sütjük, majd levéve a fóliát róla még 10 percet.
  6. Melegen tálaljuk ezt a finom, egészséges fogást.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4989
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Light-os rácos csirkemell
Gonoszka1 428 recept

Ez a fogás így elkészítve beilleszthető diétába és nagyon finom. Persze ha valaki hiányolja belőle a szalonnát, akkor alulra-felülre tehet egy sor bacont. Ezekkel az alapanyagokkal elkészítve, az elpárolgást is beleszámolva 100 gramm 107 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek