Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamájbonbonok eperzselével

Libamájbonbonok eperzselével
Libamájbonbonok eperzselével
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet is a Dining Guide receptversenyére kreáltam. Már fenn van az oldalon, eddig 3 pontot kapott, ami "lefordítva" szöveges értékelésre azt jelenti, hogy "átlagos".
(1 pont- borzasztó, 2 pont- rossz, 3 pont - átlagos, 4 pont - jó, 5 pont kiváló.)
:(((((((((
Lelombozódtam "kissé".
Annyi vigasztal, hogy tegnap megkóstoltattam egy általam nagyra tartott gasztronómiai szakemberrel és megdícsért. :))))) (És ő megmondaná, ha lenne kritikai észrevétele, sőt direkt erre kértem.)

hozzávalók / 12 adag

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

ajánlat

Ünnepi alkalmakra, pl. elegáns esküvőre üdvözlőfalatnak ajánlom, a vendégek tuti dobnak egy hátast már az elején :))))

Szólj hozzá!

elkészítés

A libamájbonbon elkészítése:

  1. A libamájat hosszában kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd eltávolítjuk a vastag ereket (fogvájóval kiemeljük, majd szemöldökcsipesszel kihúzzuk.)
  2. Szétterítjük egy tepsin, gyengéden sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés szamorodnival.
  3. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután a zsírt leöntjük, ill. papírtörlővel leitatjuk róla, majd a májat hűtőben dermesztjük.

Az eperzselé elkészítése:

  1. Az epret nagyon apró kockára vágjuk (keményebb epret használjunk).
  2. A szamorodnit a cukorral és a zselatinnal felforraljuk, majd amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk az epret, óvatosan elkeverjük (inkább rázogassuk a lábast), és az egészet egy műanyag fóliával kibélelt tepsibe öntjük (kb. 20x30 cm). Akkor jó, ha a szamorodni ellepi az eperdarabokat.
  3. Hűtőben kidermesztjük.

Tálalás:

  1. A megdermedt eperzseléből 3 cm átmérőjű köröket szaggatunk. Party kanálra (más néven kanapé kanál) teszünk egy szelet epret, arra helyezzük az eperzselé-korongot, majd a libamájból egy alkalmas eszköz segítségével – ami kb 3 cm átmérőjű (pl. karalábévájó vagy adagolókanál -én utóbbival készítettem) – vagy esetleg kézzel „bonbonokat” formázunk, és azt helyezzük az eperzselé tetejére. A kanalat, amivel a bonbonokat formázzuk, meleg vízbe mártsuk be minden egyes formázás előtt (csakúgy, mint a fagylaltos kanalat.)
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 855
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: nehéz
kategória: tapas
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

libamáj tokajival eperzselén

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-10 12:11

KEDVES MINDENKI!
Szavazzunk a Dining Guide oldalon futó receptversenyen Juci által benevezett receptekre!
Akinek van kedve, ideje, véleménye, látogassa meg az alábbi linkeket és a recept mellett lévő értékelő csillagokra kattintva mondja el véleményét. Mindenki egyszer szavazhat.
Gyertek, drukkoljunk Jucinak!
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4396
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4359
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4383
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4369
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4367
Eszter

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-10 12:11

Végre felkerült! Ez valami istenkirályság lehet...:-) És gyönyörű! Őszintén gratulálok a recepthez is és a fotóhoz is!

108
libamáj 50 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
desszertbor 1 dl
eper 25 dkg
cukor 3 teáskanál
zselatin 4 teáskanál
desszertbor 2 dl