r
Nosalty Logó

Libamájbonbonok eperzselével

NS
Libamájbonbonok eperzselével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

108
Kalória
7.6g
Fehérje
8.8g
Szénhidrát
1.8g
Zsír
65.3g
Víz
214.6g
Koleszterin
391.7mg
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Összesen 1305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A libamájbonbonhoz

Az eperzseléhez

Összesen 122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3879 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3879 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3124.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    154 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    784.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46547 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3746 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

A libamájbonbonhoz

  1. A libamájbonbon elkészítése:
  2. A libamájat hosszában kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd eltávolítjuk a vastag ereket (fogvájóval kiemeljük, majd szemöldökcsipesszel kihúzzuk.)
  3. Szétterítjük egy tepsin, gyengéden sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés szamorodnival.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután a zsírt leöntjük, ill. papírtörlővel leitatjuk róla, majd a májat hűtőben dermesztjük.
  5. Az eperzselé elkészítése:
  6. Az epret nagyon apró kockára vágjuk (keményebb epret használjunk).
  7. A szamorodnit a cukorral és a zselatinnal felforraljuk, majd amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk az epret, óvatosan elkeverjük (inkább rázogassuk a lábast), és az egészet egy műanyag fóliával kibélelt tepsibe öntjük (kb. 20x30 cm). Akkor jó, ha a szamorodni ellepi az eperdarabokat.
  8. Hűtőben kidermesztjük.
  9. Tálalás:
  10. A megdermedt eperzseléből 3 cm átmérőjű köröket szaggatunk. Party kanálra (más néven kanapé kanál) teszünk egy szelet epret, arra helyezzük az eperzselé-korongot, majd a libamájból egy alkalmas eszköz segítségével – ami kb 3 cm átmérőjű (pl. karalábévájó vagy adagolókanál -én utóbbival készítettem) – vagy esetleg kézzel „bonbonokat” formázunk, és azt helyezzük az eperzselé tetejére. A kanalat, amivel a bonbonokat formázzuk, meleg vízbe mártsuk be minden egyes formázás előtt (csakúgy, mint a fagylaltos kanalat.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a receptet is a Dining Guide receptversenyére kreáltam. Már fenn van az oldalon, eddig 3 pontot kapott, ami "lefordítva" szöveges értékelésre azt jelenti, hogy "átlagos". (1 pont- borzasztó, 2 pont- rossz, 3 pont - átlagos, 4 pont - jó, 5 pont kiváló.) :((((((((( Lelombozódtam "kissé". Annyi vigasztal, hogy tegnap megkóstoltattam egy általam nagyra tartott gasztronómiai szakemberrel és megdícsért. :))))) (És ő megmondaná, ha lenne kritikai észrevétele, sőt direkt erre kértem.)

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...