Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamáj tokaji aszúval

Libamáj tokaji aszúval
Libamáj tokaji aszúval
140 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptunk ajándékba egy üveg szarvasgombás tokaji aszú zselét. Gombhoz a kabátot: ezt a receptet találtam hozzá méltónak. Bár több napig készül, nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. A zselé saját kezűleg is elkészíthető, ezt is leírom.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A zseléhez

ajánlat

Borajánlat:
A maradék tokaji aszút kortyoljuk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libamájat megtisztítjuk a hártyától és erektől. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a borral.
  2. Hűtőben pihentetjük 12 óra hosszat.
  3. Félliteres pástétomformába tömören belegyömöszöljük a májat. Az edényt folpackkal befedjük és egy 5-6 cm mély tepsibe állítjuk.
  4. A tepsibe forró vizet öntünk és sütőbe téve 75 fokon 2 órán át pároljuk.
  5. Hűtőben másnapig hagyjuk dermedni
  6. A zseléhez a vízben feloldjuk a zselatint.
  7. A levest felforraljuk, hozzáöntjük a zselatint és ismét felforraljuk.
  8. Ha kissé kihűlt, hozzáöntjük a bort, és másnapig ezt is a hűtőben dermesztjük.

Tálalás:


  1. A libamájat kivesszük a formából és 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle.
  2. A zselét felaprítjuk, és a májszeletek mellé rendezzük a tányéron.
  3. Pirítóst kínálunk hozzá.


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 897
elküldve: 4
receptkönyvben: 158
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, Márton-nap
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

tokaji aszús libamájterrin, libamájpástétom

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

220
libamáj 0.5 kg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
desszertbor 62.5 ml
szárnyas alaplé 80 ml
zselatin 2 teáskanál
víz 2 ek
desszertbor 62.5 ml