r
Nosalty Logó

Libamáj tokaji aszúval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Büszkeszósz
Libamáj tokaji aszúval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A zseléhez

Összesen 220 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A zseléhez

Összesen 884 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A zseléhez

Összesen 123 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    923 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 220 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3188.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    153 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    38 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46545 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    270 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3690 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46545 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 884 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6420 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zseléhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A libamájat megtisztítjuk a hártyától és erektől. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a borral.
  2. Hűtőben pihentetjük 12 óra hosszat.
  3. Félliteres pástétomformába tömören belegyömöszöljük a májat. Az edényt folpackkal befedjük és egy 5-6 cm mély tepsibe állítjuk.
  4. A tepsibe forró vizet öntünk és sütőbe téve 75 fokon 2 órán át pároljuk.
  5. Hűtőben másnapig hagyjuk dermedni
  6. A zseléhez a vízben feloldjuk a zselatint.
  7. A levest felforraljuk, hozzáöntjük a zselatint és ismét felforraljuk.
  8. Ha kissé kihűlt, hozzáöntjük a bort, és másnapig ezt is a hűtőben dermesztjük.
  9. Tálalás:
  10. A libamájat kivesszük a formából és 3-4 mm vastag szeleteket vágunk belőle.
  11. A zselét felaprítjuk, és a májszeletek mellé rendezzük a tányéron.
  12. Pirítóst kínálunk hozzá.
  13. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 36489
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 19.

Ajánló

Borajánlat: A maradék tokaji aszút kortyoljuk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Libamáj tokaji aszúval
Büszkeszósz 29 recept

Kaptunk ajándékba egy üveg szarvasgombás tokaji aszú zselét. Gombhoz a kabátot: ezt a receptet találtam hozzá méltónak. Bár több napig készül, nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. A zselé saját kezűleg is elkészíthető, ezt is leírom.

Hozzászólások

Hozzávalók

A húshoz

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!