r
Nosalty Logó

Gránátalmás csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Gránátalmás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1362 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    767 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 340 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2712.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16815 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3067 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    4299 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    2287 micro
Összesen 1362 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    19 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat ha szükséges, megtisztítjuk és közepes méretű darabokra vágjuk (3-5cm). Egy nagy tálba tesszük és hozzáadjuk az olívaolaj felét, a gránátalmaszirupot, a mézet és a fűszereket, majd az egészet összeforgatjuk. Sózni szigorúan tilos a májat nyersen, ettől ugyanis megkeményedik!
  2. A májat félretesszük pihenni 10-15 percet, közben az olívaolaj másik felén alaposan lepirítjuk az aprított lilahagymát és fokhagymát.
  3. A májat a hagymás alaphoz borítjuk a forró serpenyőbe, majd gyakori kevergetés mellett kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a májak kívülről picit megpirultak, a szósz pedig besűrűsödött.
  4. A késznek ítélt májat lehúzzuk a tűzről és alaposan megsózzuk.
  5. Tálaláskor rápakoljuk a savanyított lilahagymát, majd megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és újhagymával, valamint a gránátalmamagokkal. Kínáljunk mellé hummuszt, tabbouleh-t és pirított pitacsíkokat.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 136
  • Össznézettség: 3315
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 08.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Gránátalmás csirkemáj
Rosanics Petra 316 recept

Közel-keleti éttermekben gyakran találkozhatunk a gránátalmás csirkemájjal, otthon azonban talán kevesen állnak csak neki elkészíteni. Ami igazán kár, mert egy nagyon egyszerű, ugyanakkor ízekben és tápanyagban gazdag fogásról van szó, aminek az alapja a kimondottan megfizethető és alulhasznált csirkemáj. A recepthez egyetlen szokatlanabb alapanyagra van szükség, a gránátalmaszirupra - nagyobb bioboltokban, illetve arab és ázsiai kisboltokban azonban ezt is beszerezhetjük, utána pedig viszonylag sokáig elegendő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek