r
Nosalty Logó

Lecsós töltött csülök

Myti
Lecsós töltött csülök
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

645
Kalória
46.1g
Fehérje
36.5g
Szénhidrát
34.6g
Zsír
370.5g
Víz
219.6g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    370.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 645 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2643.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    740.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1122 micro
Összesen 1292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    439 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A csülökhús vastag belső részét hosszában kissé bevagdossuk, vigyázva, hogy a külső rész ép maradjon. Húsverő kalapáccsal kissé ellapítjuk.
  2. Apróra vágott hagymát a kis kockára vágott kiolvasztott szalonnán világosra sütjük, pirospaprikával meghintjük, és a paradicsomot és paprikát beletéve lecsót készítünk.
  3. Az áztatott, kicsavart zsemlével, meg a nyers tojással összekeverjük, megborsozzuk, sózzuk, és a csülök közepébe halmozzuk.
  4. A hús két szélét ráhajtva hústűvel összetűzzük. Nem baj, ha a két végén a töltelék kilátszik.
  5. A nyílással felfelé tűzálló tálba fektetjük, a babérlevelet és a borókabogyót (amit én imádok) mellédobjuk, egy kevés vízzel leöntve a sütőbe toljuk. Először erős, majd takarék lánggal pároljuk. Végül a fedőt levéve a húst megfordítjuk, és a sütőbe visszatolva megpirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A csülök lecsósítása. :)

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...