r
Nosalty Logó

Levendulás grízpuding kékszőlővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pancsika
Levendulás grízpuding kékszőlővel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2370 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 593 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3096.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 2370 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy deciliter tejben feltesszükforralni a 2 evőkanál levendula virágzatot. Ha felforrt, lehúzzuka tűzről, és állni hagyjuk.
  2. Feltesszükfőni a grízt a maradék tejjel, fél deci vízzel, a vanília rúd kikapart belsejével, a sóval és a cukorral. Amikor forr, beleöntjüka teaszűrőn átszűrt levendulás tejet. Körülbelül 5 percig főzzük, majd lehúzzuka tűzről, és lefedve még körülbelül 5 percig állni hagyjuk. Ellenőrizzükaz állagát (ne legyen túl híg). Ezután belekeverjüka vajat.
  3. A felét áttesszükegy tálba, és összekeverjüka feldarabolt csokoládéval.
  4. Hideg vízzel átöblített formákba töltjükelőször a csokoládés grízt, majd feltöltjüka formákat a világos színű tejbegrízzel. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás: a forma külsejét egy pillanatra folyó meleg víz alá tartjuk, majd egy tányérra borítjuk. Mandulaforgáccsal, tortadarával, kékszőlő szemekkel díszítjüka fotó alapján.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 860
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Levendulás grízpuding kékszőlővel
Pancsika 101 recept

A hagyományos tejbegríz virágillattal, -ízzel megbolondítva, a Provance-i romantika.:) A levendula hatásosan alkalmazható nyugtalanság, hullámzó kedélyállapot, alvási nehézségek és emésztési panaszok esetén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek