r
Nosalty Logó

Váratlanvendég-krém -Grízpuding 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Váratlanvendég-krém -Grízpuding 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A grízpudinghoz

A tálaláshoz tálkánként

Összesen 358 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A grízpudinghoz

A tálaláshoz tálkánként

Összesen 2154 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A grízpudinghoz

A tálaláshoz tálkánként

Összesen 133 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 358 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2807.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.8 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    582 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 2154 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A grízpudinghoz

A tálaláshoz tálkánként

  • 6 ek lekvár/ dzsem (sötét színű lekvár, pl. áfonya, feketeribizli, ribizli, eper stb.)

Elkészítés

A grízpudinghoz

  1. Búzadarát a tejjel, a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal folytonosan kevergetve megfőzzük.
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojások sárgáját, közben a krémet kevergetjük.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük, és a krémhez keverjük.
  4. A tálkák aljára 1-1 ek lekvárt teszünk. (Ha nem elég folyós a lekvárunk, kicsit olvasszuk meg.)
  5. A lekvárra kanalazzuk a meleg krémet, majd a tetejét ugyancsak lekvárpöttyel díszítjük.
  6. Amint elkészült, már fogyaszthatjuk is, de hűtve is finom.
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 25553
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Ajánló

Változatosan ízesíthető, díszíthető befőttel, friss gyümölccsel, aszalt gyümölccsel, csokoládékrémmel, lekvárral, fantáziánk és ízlésünk szerint.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rendkívül egyszerű, gyors, olcsó krém. 15-20 perc alatt összeállítható. Akár nagyobbacska gyerekek is hozzáfoghatnak a krém elkészítésének. Ahogy a neve is utal rá, váratlan vendégeinket is megkínálhatjuk vele, ha hagynak a bejelentkezés és megérkezésük között egy kis időt, hogy elkészítsük:) A krém valójában nem más, mit tejbegríz tojással gazdagítva. Változatosan ízesíthető, díszíthető. Most a jól bevált nagy kedvenccel, feketeribizli lekvárral tálaltam. A krém ötlete Horváth Ilona Szakácskönyvéből származik. Az elkészítést tovább egyszerűsítettem. Ez a mennyiség 6-8 adaghoz elég.

Hozzávalók

A grízpudinghoz

A tálaláshoz tálkánként

Címlapról ajánljuk

További cikkek