r
Nosalty Logó

Leveles tésztás magyaros lepény

Takiszaki
Leveles tésztás magyaros lepény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alap

Feltét

786
Kalória
34.3g
Fehérje
61.5g
Szénhidrát
46.3g
Zsír
124.2g
Víz
75.6g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Feltét

Összesen 786 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Feltét

Összesen 3149 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Feltét

Összesen 245 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 786 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6263.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    3012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    245.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    496.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 3149 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A sütőt már a sütés legelején bekapcsoljuk kb. 200-210 °C-ra, hogy mire elkészül az étel, már csak be kelljen rakni a sütőbe.
  2. Kitekerjük a leveles tésztát és lazán (kb. 1-1 centiméterrel a gyári mérethez képest) kinyújtjuk, majd a tepsibe tesszük.
  3. A fokhagymákat kis olívaolajjal a mozsárban 1 teáskanál sóval összezúzzuk, majd tejföllel kikeverjük. Ezzel kenjük meg a kiterített tésztát, a széleket is.

Feltét

  1. A sonkát ráhelyezzük egyenletesen a tejfölös alapra. (Akár meg lehet szórni egy kis apróra vágott kápia paprikával, de ez el is hagyható.)
  2. A vörös, illetve lila hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk és a sonkára halmozzuk.
  3. A babot, kukoricát a konzervből lecsöpögtetve a hagymákra szórjuk, majd az egészet beborítjuk reszelt sajttal.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a forró sütőbe betoljuk, majd kb. 12-15 percig, barnulásig, sütjük. Forrón az igazi, szerintem egyből 2 adagot süssetek :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20-as normál

Gondoltam, megörvendeztetem magunkat egy gyors vacsorával, hogy több idő maradjon még egy esti kártyapartihoz :) Nagyon egyszerű, ámbár ízletes fogás kerekedett, és bátran ajánlom kezdő szakácsoknak is! Jó étvágyat!

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...