r
Nosalty Logó

Leveles tésztában sült csirkemájpástétom aszalt gyümölcsökkel

Nánásiné Lehner Mónika
Leveles tésztában sült csirkemájpástétom aszalt gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1050
Kalória
30.6g
Fehérje
44.8g
Szénhidrát
83.9g
Zsír
143.5g
Víz
610.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    748 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4475 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    335.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4268.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    574.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17975 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2991 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17900 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 4201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1346 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemájat megsütjük 1 dl olaj és kb. 2 dkg vaj keverékében.
  2. A megsült csirkemájat kihűtjük, addig felverjük a tejszínhabot.
  3. A kihűlt májat a maradék vajjal és a fűszerek hozzáadásával botmixerrel lepürésítjük. Belekeverjük a felvert tejszínhabot és hozzáadjuk az asztalt gyümölcsöket. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krémben a vaj visszakeményedjen.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, kitekerjük a leveles tésztát, és ráhalmozzuk a májas krémet a közepére, széleit felhajtjuk, hogy sütés közben a krém ne folyjon ki a szélén, és feltekerjük a tésztát. A tészta tetejét megkenjük sóval felvert tojássárgájával, és sajttal megszórjuk a tetejét (a sajt elhagyható).
  5. 200 fokon 15 percig sütjük. Kihűlés után hűtőszekrénybe tesszük két órára, majd éles késsel felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek