r
Nosalty Logó

Leveles tésztában sült csirkemájpástétom aszalt gyümölcsökkel

Nánásiné Lehner Mónika
Leveles tésztában sült csirkemájpástétom aszalt gyümölcsökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1050
Kalória
30.6g
Fehérje
44.8g
Szénhidrát
83.9g
Zsír
143.5g
Víz
610.1g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    143.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    748 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4475 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    335.4 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4268.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    574.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17975 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2991 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17900 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 4201 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1346 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemájat megsütjük 1 dl olaj és kb. 2 dkg vaj keverékében.
  2. A megsült csirkemájat kihűtjük, addig felverjük a tejszínhabot.
  3. A kihűlt májat a maradék vajjal és a fűszerek hozzáadásával botmixerrel lepürésítjük. Belekeverjük a felvert tejszínhabot és hozzáadjuk az asztalt gyümölcsöket. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krémben a vaj visszakeményedjen.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, kitekerjük a leveles tésztát, és ráhalmozzuk a májas krémet a közepére, széleit felhajtjuk, hogy sütés közben a krém ne folyjon ki a szélén, és feltekerjük a tésztát. A tészta tetejét megkenjük sóval felvert tojássárgájával, és sajttal megszórjuk a tetejét (a sajt elhagyható).
  5. 200 fokon 15 percig sütjük. Kihűlés után hűtőszekrénybe tesszük két órára, majd éles késsel felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...