Nosalty Logó

Letti szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Letti szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 1832 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 10987 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 337 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    886 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 1832 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    619.6 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    248 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    1305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6891.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    1958 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2622 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1177.5 g
  • Cukor
    461 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    967 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5039 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3293 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1344 micro
Összesen 10987 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 337 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Elkészítés

A krémhez

  1. A krémhez a hideg tejben elkeverjük a 3 tojást és a 3 vaníliás cukrot, majd belekeverjük a pudingport és a 20 dkg cukrot is. Kézi habverővel, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, és félretesszük dermedni.
  2. Míg meleg a puding, 1 margarin/vaj kockát kis darabokra vágunk, és belekeverjük.
  3. A krémet akár hűtőbe is tehetjük egy órára dermedni, úgy jobban összeáll. Hűlés közben belekeverjük a Bailey's-t, és ha túl sűrűnek találjuk, öntögessünk és keverjünk bele egy kis tejszínt, amíg a kellő állagot el nem éri.
  4. A tésztához a másik kocka margarint/vajat beletesszük egy nagy tálba a 10 dkg porcukorral, a kakaóval, fahéjjal, 2 tojássárgájával, a sütőporral és 1/2 cs. vaníliás cukorral.
  5. Ehhez hozzáadjuk a diót, 3 cl Bailey's-t, a tejfölt és annyi lisztet, hogy gyúrható, omlós tésztabucit kapjunk.
  6. Sütőpapíron 4 egyforma méretűre (kb. 25x35 cm) nyújtott téglalapot nyújtunk a buciból, és kettesével megsütjük őket sütőlapon előmelegített sütőben. Nem szabad, hogy teljesen kiszáradjanak sülés közben, tehát figyeljük őket folyamatosan, és időben vegyük ki!
  7. Ha kihűlt a krém és a lapok is, egy nagyobb tálcán összeállítjuk a süteményt: a legalsó lapot megkenjük a krém negyedével, és megszórjuk egy kis csokival. Ezt ismételjük az alapanyagok elfogyásáig, végül a legfelső lapot a krémmel zárjuk, s reszelt csokival díszítjük.
  8. Tálalás előtt egy teljes napig, lefedve (de a fedél ne érjen a süti tetejéhez, mert ráragad!) pihentetjük, hogy megpuhuljon. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 254607
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Ajánló

Nagyon kiadós, "nehézsúlyú" sütemény. Mégis eléggé eteti magát, mert nagyon finom. Ünnepi és szépséges, tipikusan nagyvendégségekre, lakodalmakba, ünnepi alkalmakra vagy zajos családi vasárnapokra illik.:)

Receptkategóriák

Sütőtök89 66 recept

A recept Bódi Margó: Az én ízvilágom című könyvéből származik. DE! Az a receptleírás egy tragikomédia, annál szörnyűbb és pontatlanabb leírást én még az életben nem láttam. Volt olyan hozzávaló, ami végül nem is derült ki, hová kell, hogy kerüljön, és ez csak egy volt a milliónyi gond közül. Mondanom sem kell -mivel még évekkel ezelőtt, tapasztalatlan és naiv fejjel vágtam neki a sütésnek- olyan hajtépős idegroham és agyvérzésveszély lett a délutánom (Anyuéval együtt, persze :D), hogy olyat még nem láttott a környék... Háromszor főztem újra a krémet, mert kevés lett, nem szilárdult meg, satöbbi. Aztán laza 8-10 órás melóval elkészült ez az istenverése, mivel a vendégeknek csak kellett valamit adni, és hát ha már ennyi alapanyagot rápazaroltunk, sikerülnie KELLETT. Az eredmény (bár köze nem volt végül az eredeti recepthez és a megadott fotóhoz) viszont olyan csodálatos és isteni lett, hogy majd' elbőgtem magam a megkönnyebbüléstől! Nem sokkal később nekiveselkedtem még egyszer, és tanulva a korábbi bakikból (értsd világkatasztrófákból), feljegyezve a pontos mennyiségeket és módszereket, szépen megsütöttem megint. Így már bekerülhetett a Bibliámba is, s azóta is karrierem egyik csúcsának tekintem a családdal együtt.:) Frenetikusan, csodálatosan finom sütemény, összhatásban kicsit emlékeztet a marlenkára! Figyelem: a lapok eléggé törékenyek, de ha teljesen kihűtjük, és két tenyérrel nyúlunk alá vagy csak lecsúsztatjuk a sütőpapírról, tökéletesen kezelhetők.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Micsoda finomság, azt hiszem, valamelyik családi ünnepre el is fogom készíteni!! :-D Nagyon köszönöm, szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

A végeredmény a józan ész (eszetek) eredménye, a story nem semmi, azért a süti nem érte volna meg, hogy valamelyik?töknek baja legyen!!!!!! Ezért nem szeretem sokszor, ha annyira ragaszkodnak a "szent" leírási mennyiséghez, holott, ki hinné, hogy ilyen alkotásban is lehet hiba, igaz ???? És mégis.:-o Szerencsére jól vagytok, sikerült , és gondolom, hogy megéri elkészíteni, de már a Te (ti), általatok adott alapanyagok és mennyiségek alapján....:-D Éva-A.

Törölt felhasználó

Na ez is készül majd nálam!Pedig nem is vagyok sütis.........Rohadt jól néz ki és jól hangzik az egész.Üdv Csató

Sütőtök89

:D Hajrá, ez már a megbízható verzió! Nálunk is biztos lesz karácsony körül, már alig várom! :)

Sütőtök89

Életünket és vérünket a sütiért! :D:D Így van, minden jó, ha jó a vége. Utólag nagyon örülök, hogy nem adtuk fel, mert tényleg kincs született bel?le, úgy érzem. :) Egyébként maga a Bódi Margó-könyv valami gyönyör?: tele csodás képekkel, kedves sztorikkal. De miután átböngésztem tüzetesebben otthon a recepteket, nagy csalódás volt. Egy másik süteményt is megcsináltam, de azt egyenesen a kukába kellett dobni, köze nem volt a képhez, a szívem szakadt meg érte, pedig már nem mondhatom magam kezd? szakácsnak. :( No mindegy, ez a süti már a miénk és a NoSalty-társadalomé! :) Szép napot Neked is!

Szilviaa

H??...nagyon jól néz ki, hétvégén elkészítem és beszámolok a végeredményr?l.:))

Sütőtök89

Hajrá!! :) Örülnék, ha megírnád a helyzetjelentést a végén! :) Remélem, siker lesz Nálatok is!

Törölt felhasználó

Hogy érted azt,hogy kettesével megsütni?Egymás alatt,mármint két süt?lapon? Lehet,hogy másnak teljesen világos nekem sajnos nem egészen!:(

Sütőtök89

Pontosan, jól értelmezted!:) Én praktikus okokból mindig egymás alatt sütöm ?ket kettesével, mert kevesebbet kell járatni a süt?t. Csak arra kell odafigyelni, hogy a fels? lap kicsit hamarabb lehet kész. Nem jó, ha nagyon kiszárad szegény.

makutyi

Engem kicsit a marlenka-receptekre is emlékeztet. Én egyszer azzal töltöttem el egy napot:-) Ez is tetszik, úgyhogy ki fogom próbálni. Köszi a kisérletinyúl szerepet:-)

Sütőtök89

:D Szívesen, szerintem megérte! Egyébként most, hogy írod, tényleg hasonlít a marlenkára típusra. :)

bejja

Sziasztok ! Azt hogy oldjátok meg, hogy "lefedve, de a fedél ne érjen a sütihez, mert hozzáragad ?" ????? El?re is köszi.

Sütőtök89

Én ezt úgy szoktam, hogy van egy ultra hatalmas tepsim, és azt ráborítom, mert pont aláfér kényelmesen. Vagy a másik lehet?ség, hogy fogpiszkálót szurkálsz a sütikbe, és úgy fóliázod le, azok megtartják a fóliát. :) C-terv: ha van otthon pár nagyobb kever?tálad, szétosztod a sütiket kisebb csoportokba, amennyi egy tál alá befér, és leborítod ?ket 2-3 részletben.

bejja

H?ha, ez aztán gyors és szakszer? válasz ! Köszönöm :)

Sütőtök89

:D Hát saját hülyeségemb?l adódóan iszonyat nagy problémamegoldó lettem a konyhában...

Törölt felhasználó

Én ma lehet elkészíteni, csak annyi lenne a kérdésem, hogy tényleg csak kb 8 percig kell sütni egy lapot? Vagy ez már a két részletben sütés ideje és akkor egy lapnak még kevesebb (4 perc) is elég? Kevésnek t?nik, gondoltam inkább rákérdezek.

Sütőtök89

Egy lap sülési ideje kb 8 perc.:) Arra figyelj, hogy ha kett?t sütsz egyszerre, a fels?nek elég lehet 6 is. De nyilván ez süt?t?l függ. A lényeg, hogy elég hamar megvannak, mert nagyon vékonyak (3-4 mm)

Törölt felhasználó

Megcsináltam!Most ettem bel?le 2 szeletet:) Nagyon finom,csak az lett a baja,hogy a krém valami miatt egy kicsit folyik.Nem tudom miért van mert mindent úgy csináltam ahogy írtad.A másik a tészta nekem törékeny lett,ezt sem tudom miért volt,úgy foltoztam a lapokat össze.:( De ez az ízén nem változtatott,tényleg érdemes megcsinálni,de én legközelebb kihagyom a fahéjat bel?le...:):) Köszönöm!

Sütőtök89

Örülök, hogy ízlik, és hogy írtál! :) A krém nekem ezekkel az arányokkal nem folyt, de sajnos ahány tej meg pudingpor meg stb, annyiféle eredmény, ezt már párszor megjártam én is. Tudod korrigálni legközelebb (ha elkészíted még), hogy kevesebb tejjel f?zöd, vagy még 1/2 csomag pudingport teszel hozzá a tejmennyiséghez. A lapokkal óvatosan kell bánni, de más sütinél nekem is tört már el, összeillesztgettem, aztán megkentem, és nem látszott. :):) Remélem, segíthettem!

Szilviaa

Én tegnap csináltam meg, ma vágtuk föl. Nagyon finom lett! A tésztalapokat már eleve a süt?papíron nyújtottam, és hagytam rajtuk picikét h?lni is, így nem volt vele gondom. Szóval nagyon nagyon finom..érdemes megcsinálni. Sztem karácsonyi sütik közé is fölkerül nálunk.:) Köszi!

Sütőtök89

Jaj, de örülök! :) Én is süt?papíron szoktam az ilyet, lényegesen leegyszer?síti a munkát. :) És igen, mindig ki kell ?ket h?teni, az a biztos. Köszönöm, hogy írtál! :)

witch

Kar, hogy nem csokis-meggyes, mert ezert a sok munkaert megerdemelned a luxus hetveget a Hiltonban. :)

Sütőtök89

De édes vagy! :D De biztos megérdemelt helyre kerül majd az a kis kényeztetés! :) Én meg addig is ügyködök itthon, és pakolászom fel a méltónak talált eredményeket. Meg hát böngészem a Ti munkáitokat ezerrel, ahogy eddig is. :):)

MuCoral

Köszönöm a receptet, nagyon finom! (bár még csak fél napos állás után kóstoltuk a szélét) Lenne gyakorlati kérdésem, mert karácsonyi süteménynek szeretném majd és egy picit küzdelmes volt: mondtátok, hogy törékeny...én is süt?papíron nyújtottam, de még onnan is baromi nehéz levarázsolni. Ki hogy veszi le, hogy aránylag egyben maradjon, mi a technika? Ráborítás? Bár én ahogy a süt?papírt felvettem a tésztával együtt már úgy is töredezett a legkisebb mozdulatra. A krém nekem tökéletes volt. Alkohol tartalom nem tudom totál kiment-e bel?le? Mert még mikor f?ztem a pudingot akkor raktam bele a krémlik?rt. (elég er?s és gyerk?cök is lehet esznek bel?le) Tészta lapokhoz visszatérve igen viccesen állt össze. 1 lap ripityára tört, félre raktam, majd össze puzzle-özöm. 2-3. lap jó, pihen. 4. picit süt?ben felejtve, szélei égtek. Nem volt id?m összeállítani így félreraktam egy id?re ?ket. A 2-3. lap került alulra, menet közben eltörtek, aránylag nagy darabokra, ez így ok. Jött volna a 1., hiányos. Mint kiderült tesóm a negyedét megette, mert hát el van törve, akkor tuti nem kell az egész nekem... 4. égett részek levágva, utolsó t.rétegként szétmorzsolva, óvatosan rá a krém. Szóval ilyen tökéletlen az enyém, remélem majd a család többi részének is ízlik. :) Üdv, Erika

Sütőtök89

Nagyon szívesen, örülök, hogy méltónak találod karácsonyra is!:):) A lapok nekem sosem okoztak ilyen gondot, bár én mindig ahogy kiveszem a süt?b?l, még a süt?lapon/gáztepsin hagyom teljesen kih?lni, szépen lepakolom a földre. 10-15 perc alatt leh?l. Csak utána nyúlok hozzá, és akkor már szinte magától lecsúszik a süt?papírról. :) Hátha így jobb lesz Nektek is!

Sütőtök89

Kislányok! :) Tegnap újból elkészítettem a sütit, új (jobb) képet csináltam, és néhány apróságot változtattam rajta a leírásban (picit több és jobb krém, picit kevesebb cukor-ízében nem, csak a pénztárcán érz?dik). Szerintem így még biztosabb a siker. Boldog, sütimérgezésben gazdag karácsonyt mindenkinek!! :D

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek