r
Nosalty Logó

Nándori szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Nándori szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 7218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 902 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    378.9 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6823.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    2938 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    847.9 g
  • Cukor
    564 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1720 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    267 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2389 micro
Összesen 7218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg kristálycukorral. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd hozzákeverjük az olajat is. (Én pici tejjel lazítottam a masszát.)
  2. A tojásfehérjét 15 dkg kristálycukorral tejföl állagúra verjük és óvatosan hozzákeverjük a lisztes, kakaós masszához. Sütőpapírral bélelt, kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, sűrűn rátépkedjük az előző nap vörösborba áztatott szilvát és megsütjük. (Végezzünk tűpróbát!)
  3. A krémhez a mascarponét összekeverjük a lereszelt marcipánnal, majd egy kis tejet vagy tejszínt adunk hozzá, hogy kenhető állagú legyen.
  4. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk és a krémmel megtöltjük.
  5. A tejet a cukorral és a kakaóporral felfőzzük, majd hozzákeverjük a vajat. Amikor kihűlt, belekeverjük a narancslikőrt és a sütemény tetejére kenjük. Megszórjuk reszelt keserű csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 325
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 40797
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Receptkategóriák

A receptet egy régi Blikk receptmagazinban találtam. Ez a sütemény Nándori László cukrászmester remekműve. Köszönjük ezt az isteni süteményt! A receptet úgy teszem közzé, ahogy az újságban szerepelt! Tapasztalataim: A marcipán a mascarpone-val isteni... Én egy picit keveseltem a tölteléket, bár a többiek nem értettek velem egyet. Úgy látszik, telhetetlen vagyok. :) De hogy ne a 2 legdrágább hozzávalóból kelljen még venni, csökkenteném kissé a tészta mennyiségét. Hogy még egyszerűbb legyen, a tojásokból használnék kevesebbet. Mondjuk 6-ot. Főleg, ha jó nagyok a tojások, mint nekem is voltak, bőven elég a 6 db. Így már laposabb lesz a tészta és jobban fog érvényesülni a krém benne. Az aszalt szilvát már az áztatásnál vágjuk kisebb darabokra, így nem kell majd tépkedni. Ami nagyon fontos! A tetején lévő krém leírása pontatlan... Ha mindent úgy csinálunk, ahogy írja, vagyis a meleg csokiöntetbe keverjük a vajat, az csak szétolvad benne és nem lesz kenhető. Akkor viszont rengeteg az adag, hiszen nem tudjuk az egésszel meglocsolni a sütit, mert csak szétázik az egész. Vagy csináljuk azt, hogy a hideg csokit habverővel összevegyítjük a puha vajjal és a likőrrel, és kenjük le a süti tetejét, majd mehet rá a csokiforgács, vagy véleményem szerint elég rá a sima csokimáz is és abba keverjük a narancslikőrt.  A sütemény tényleg nagyon-nagyon finom és ünnepi, azok is kipróbálhatják, akik nincsenek oda a marcipánért!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek