r
Nosalty Logó

Babfasírt

NS
Babfasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A babfasírthoz

A sütéshez

770
Kalória
23.5g
Fehérje
67.2g
Szénhidrát
46.7g
Zsír
41.2g
Víz
60g
Koleszterin
13.1g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A babfasírthoz

A sütéshez

Összesen 770 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A babfasírthoz

A sütéshez

Összesen 4622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A babfasírthoz

A sütéshez

Összesen 410 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 770 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8818.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    958 mg
  • Foszfor
    1855 mg
  • Nátrium
    4225 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    403 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

Víz

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1979 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 4622 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 410 kcal

Elkészítés

A babfasírthoz

  1. A babot előző éjszaka beáztatjuk, majd másnap puhára főzzük.
  2. Miután megfőtt, krumplinyomóval megtörjük (nem kell teljesen pépesre, maradhat darabos).
  3. Miután áttörtük, hűlni hagyjuk, közben megdinszteljük az apróra felkockázott hagymát, a zsemlét vízbe áztatjuk.
  4. Miután kicsit kihűlt a bab és a hagyma, összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, felaprított petrussal, tojásokkal és a kinyomkodott zsemlékkel.
  5. Korongokat formázunk belőle, zsemlemorzsában meghempergetjük, és forró olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p

Nagymamám készít remek babfasírtot, megpróbáltam én is elkészíteni emlékeim szerint. Ebből a mennyiségből kb. 17 db fasírt készült el legutóbb, eléggé laktató étel. Golyókat formázva belőle előételnek is elkészíthető.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek