r
Nosalty Logó

Padlizsánszószos tészta brokkolival, sült paradicsommal

witch
Padlizsánszószos tészta brokkolival, sült paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

a zöldségek sütéséhez

a szószhoz

a tésztafőzéshez

464
Kalória
12.6g
Fehérje
59.1g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
195.9g
Víz
-
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a zöldségek sütéséhez

a szószhoz

a tésztafőzéshez

Összesen 464 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a zöldségek sütéséhez

a szószhoz

a tésztafőzéshez

Összesen 2795 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

a zöldségek sütéséhez

a szószhoz

a tésztafőzéshez

Összesen 139 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    195.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 464 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12659 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1556 mg
  • Nátrium
    9822 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1175.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1271 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    2532 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4923 micro
Összesen 2795 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    383 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

a zöldségek sütéséhez

  1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, és villával több helyen megszurkáljuk. Tepsibe rakjuk.
  2. A paradicsomot megmossuk, szintén szárazra töröljük, félbevagdossuk. Egy másik tepsibe helyezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsot darálunk rá.
  3. Forró sütőbe rakjuk a zöldségeket. (Természetesen grillezhetjük is, és akkor a római köményt el lehet hagyni, mert természetes füstös íze lesz.) A paradicsomot 20 percig sütjük. A padlizsánnak kell legalább 40-60 perc, attól függ, milyen duci. Akkor jó, ha picit megnyomjuk, és összeesik.
  4. Hagyjuk kicsit hűlni a padlizsánt, majd kettévágjuk, és a húsát egy tésztaszűrőbe kanalazzuk. Mikor jól kicsepegett a leve, akkor már használhatjuk.

a szószhoz

  1. Késes aprítógépbe rakjuk a sült padlizsánt, a csicseriborsót, citromlét, sót, a finomra vágott fokhagymát, a római köményt, tahinit, végül a majonézt. Simára daráljuk.

a tésztafőzéshez

  1. A tésztát elkezdjük főzni forró, sós vízben. Amikor már majdnem jó, hozzáadjuk a brokkolirózsákat, amivel 2-3 percig főzzük. A tészta vizéből tegyünk félre egy nagy bögrényit, hogy a szószt tudjuk majd ízlés szerint hígítani.
  2. Szűrjük le a tésztát, és keverjük össze a szósszal. Most adagoljuk merőkanalanként a forró tésztavizet hozzá.
  3. Tálaláskor mindenki ízlés szerint rakhat sült paradicsomot a tésztájára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x3

Egy olyan krémes szószt szerettem volna kikísérletezni, ami hasonlít az Alfredo szószhoz, de nincs benne tejtermék. A sült paradicsom nagyon feldobja az egészet, anélkül elég száraz lenne.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...