Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánszószos tészta brokkolival, sült paradicsommal

Padlizsánszószos tészta brokkolival, sült paradicsommal
Padlizsánszószos tészta brokkolival, sült paradicsommal
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy olyan krémes szószt szerettem volna kikísérletezni, ami hasonlít az Alfredo szószhoz, de nincs benne tejtermék. A sült paradicsom nagyon feldobja az egészet, anélkül elég száraz lenne.

hozzávalók / 6 adag

a zöldségek sütéséhez

a szószhoz

a tésztafőzéshez

ajánlat

Én csak fél csomag tésztát főztem, és a fele szószt használtam el a recepthez. A szósz másik fele lehet mártogatós vagy pirítós kenyér kence is.

Szólj hozzá!

elkészítés

a zöldségek sütéséhez

  1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, és villával több helyen megszurkáljuk. Tepsibe rakjuk.
  2. A paradicsomot megmossuk, szintén szárazra töröljük, félbevagdossuk. Egy másik tepsibe helyezzük, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsot darálunk rá.
  3. Forró sütőbe rakjuk a zöldségeket. (Természetesen grillezhetjük is, és akkor a római köményt el lehet hagyni, mert természetes füstös íze lesz.) A paradicsomot 20 percig sütjük. A padlizsánnak kell legalább 40-60 perc, attól függ, milyen duci. Akkor jó, ha picit megnyomjuk, és összeesik.
  4. Hagyjuk kicsit hűlni a padlizsánt, majd kettévágjuk, és a húsát egy tésztaszűrőbe kanalazzuk. Mikor jól kicsepegett a leve, akkor már használhatjuk.

a szószhoz

  1. Késes aprítógépbe rakjuk a sült padlizsánt, a csicseriborsót, citromlét, sót, a finomra vágott fokhagymát, a római köményt, tahinit, végül a majonézt. Simára daráljuk.

a tésztafőzéshez

  1. A tésztát elkezdjük főzni forró, sós vízben. Amikor már majdnem jó, hozzáadjuk a brokkolirózsákat, amivel 2-3 percig főzzük. A tészta vizéből tegyünk félre egy nagy bögrényit, hogy a szószt tudjuk majd ízlés szerint hígítani.
  2. Szűrjük le a tésztát, és keverjük össze a szósszal. Most adagoljuk merőkanalanként a forró tésztavizet hozzá.
  3. Tálaláskor mindenki ízlés szerint rakhat sült paradicsomot a tésztájára.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 33x23x3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 942
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos tészta, padlizsános tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

464
padlizsán 60 dkg
paradicsom 30 dkg
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csicseriborsó konzerv 25 g
citromlé 1 citromból nyert
1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 0.5 teáskanál
olívaolaj 4 ek
tahini 2 ek
majonéz 4 ek
tészta 35 dkg
3 teáskanál
brokkoli 1 közepes db