r
Nosalty Logó

Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

Hobbychef
Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

330
Kalória
14g
Fehérje
14.5g
Szénhidrát
24.6g
Zsír
158.8g
Víz
45g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 989 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    653 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    158.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3836.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    1959 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    476.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 989 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    550 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni.
  2. A medvehagymát és az újhagymát felszeleteljük, a fokhagymát daraboljuk, a paradicsomokat nyolcadoljuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a bacont, a felét félretesszük. A maradékhoz hozzáadjuk a hagymákat. Rövid dinsztelés után ráöntjük a főzőtejszínt. Fűszerezzük, beletesszük az olívabogyókat.
  4. Lereszeljük a sajtot.
  5. A serpenyőbe kimerjük a tésztát. Összekeverjük. Tálalunk.
  6. A tányérra szedünk a tésztából, megszórjuk a sajttal és baconnel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Vettem a piacon egy csokor medvehagymát. Valamit kellett kezdeni vele, így született meg ez az étel.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...