r
Nosalty Logó

Lencseleves virslivel Bjkata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Lencseleves virslivel Bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1941 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2304.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 487 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9216.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    7188 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    985 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1941 kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, vízben vagy füstölt hús levében feltesszük főni.
  2. 1 dkg margarinnal megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és a pirospaprikát.
  3. A hagymás-paprikás keveréketa leveshez adjuk. A babérlevelet és a húsleveskockát is beletesszük a levesbe. Megsózzuk.
  4. Cukros barna rántást készítünk: margarinon cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a lisztet, és átpirítjuk.
  5. Ha megfőtt a leves, a kikevert barna rántással besűrítjük.
  6. Ízesítjük ecettel elkevert mustárral, kikevert tejfölt adunk hozzá.
  7. Jól kiforraljuk, majd karikára vágott virslit teszünk bele. 4-5percig még forraljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 88072
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Ajánló

Puha kenyérrel tálaljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évekkel ezelőtt a Juli-suli című műsorban láttam ezt a receptet. Azóta nem csak szilveszterkor főzünk lencselevest, mert a cukros barna rántással készült leves nagyon különleges ízű, mindenki nagyon szereti a családban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!