r
Nosalty Logó

Lencseleves virslivel Bjkata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Lencseleves virslivel Bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1941 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 309 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2304.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 487 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9216.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    7188 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    985 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1941 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 309 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, vízben vagy füstölt hús levében feltesszük főni.
  2. 1 dkg margarinnal megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és a pirospaprikát.
  3. A hagymás-paprikás keveréketa leveshez adjuk. A babérlevelet és a húsleveskockát is beletesszük a levesbe. Megsózzuk.
  4. Cukros barna rántást készítünk: margarinon cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a lisztet, és átpirítjuk.
  5. Ha megfőtt a leves, a kikevert barna rántással besűrítjük.
  6. Ízesítjük ecettel elkevert mustárral, kikevert tejfölt adunk hozzá.
  7. Jól kiforraljuk, majd karikára vágott virslit teszünk bele. 4-5percig még forraljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 88000
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Ajánló

Puha kenyérrel tálaljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évekkel ezelőtt a Juli-suli című műsorban láttam ezt a receptet. Azóta nem csak szilveszterkor főzünk lencselevest, mert a cukros barna rántással készült leves nagyon különleges ízű, mindenki nagyon szereti a családban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek