Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencseleves 2.

Lencseleves 2.
Lencseleves 2.
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy kis csülök még a mélyhűtőben, és a gyerekek pedig erre a levesre szavaztak. Természetesen palacsinta kísérte.
Általában javasolt a lencsét még előző este vízbe áztatni, mivel így könnyebben puhul. Erre nekem most nem volt lehetőségem, mert  előző este még nem terveztem ezt a levest. Így is nagyon finom és puha lett.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt egy hagyma társaságában megfőzzük.
  2. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, felkockázzuk és félretesszük.
  3. A csülök főzőlevében megfőzzük a lencsét és a zöldségeket. Babérlevéllel, őrölt borssal fűszerezzük. Sózni nem valószínű, hogy kell, mert a csülök eleve nagyon sós. Ha megpuhultak a zöldségek visszatesszük a húst.
  4. A lisztből és olajból rántást készítünk. Ha kész, a  pirospaprikát és az apróra vágott fokhagymát hozzátesszük, folyamatos kevergetés mellett felöntjük egy kevés vízzel és a forrásban lévő leveshez adjuk. 
  5. Egy kevés ecettel savanyítjuk.
  6. Tálaláskor ízlés szerint tejfölt kínálhatunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 141 202
elküldve: 12
receptkönyvben: 254
elkészítve: 22/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: újév

receptkategóriák

egyéb elnevezések

füstölt csülkös lencseleves, lencseleves csülökkel, csülkös lencseleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

934
füstölt sertéscsülök 80 dkg
lencse 30 dkg
sárgarépa 3 nagy db
fehérrépa 2 db
zeller 0.5 db
tejföl 175 g
ecet 1 teáskanál
babérlevél 4 db
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 1 púpozott ek
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 4 ek