r
Nosalty Logó

Paradicsomos vöröslencse-krémleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos vöröslencse-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 933 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 233 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2815.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    1621 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 933 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    714 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra felaprított vöröshagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a picire kockázott fokhagymát. Amikor kész, beleöntjük a paradicsomkonzervet és fedő alatt puhára főzzük.
  2. A lencsét alaposan leöblítjük és hozzáadjuk a szétfőtt paradicsomhoz. Felöntjük 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a leveskockát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a köményt, megöntözzük a citrom levével, és a babérlevélről sem feledkezünk meg.
  3. Addig főzzük, míg a lencse szépen meg nem puhul. Ha nagyon sűrűnek találjuk, adunk hozzá egy kevés vizet. Botmixerrel egy kicsit rádolgozunk, hogy szép textúrát kapjunk, tálaláskor pedig megszórjuk felaprított petrezselyemmel. Lepénykével, naan kenyérrel, vagy rozsos veknivel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 19506
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 18.

Ajánló

A könyvről olvashatsz az oldalamon és más regények is terítékre kerültek. A Facebook-on is fent vagyok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Yann Martel Pi életéhez képzeltem el ezt az ételt. Nagyon szeretem ezt a levest, mert nemcsak, hogy ízletes, de a vöröslencse, az őrölt római kömény és a citrom leve miatt különleges, illatos és ízes. Kicsit pikáns finomság; jól átmelegíti a lelket. Mellé kézzel gyúrt lepénykéket adtam, melyek csupán 3 összetevőből állnak: liszt, só, víz. Rugalmas tésztát gyúrtam az alapanyagokból és picit kiolajozott serpenyőben mindkét oldalát megsütöttem. A leves mellé tépkedtük, melegen nagyon finom, de hidegen kicsit megkeményedik. Nálunk ez a menü mindig hamar elfogy; egy ilyen szomorkás őszi napon még egy bengáli tigrisnek is jóleső lakoma. A eredeti leves receptet az Ízek és érzések magazin 2013. december-januári számában találtam, a lenti verzió már átesett egy KönyvParfés átalakításon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...