Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos vöröslencse-krémleves

Paradicsomos vöröslencse-krémleves
Paradicsomos vöröslencse-krémleves
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Yann Martel Pi életéhez képzeltem el ezt az ételt. Nagyon szeretem ezt a levest, mert nemcsak, hogy ízletes, de a vöröslencse, az őrölt római kömény és a citrom leve miatt különleges, illatos és ízes. Kicsit pikáns finomság; jól átmelegíti a lelket. Mellé kézzel gyúrt lepénykéket adtam, melyek csupán 3 összetevőből állnak: liszt, só, víz. Rugalmas tésztát gyúrtam az alapanyagokból és picit kiolajozott serpenyőben mindkét oldalát megsütöttem. A leves mellé tépkedtük, melegen nagyon finom, de hidegen kicsit megkeményedik. Nálunk ez a menü mindig hamar elfogy; egy ilyen szomorkás őszi napon még egy bengáli tigrisnek is jóleső lakoma. A eredeti leves receptet az Ízek és érzések magazin 2013. december-januári számában találtam, a lenti verzió már átesett egy KönyvParfés átalakításon.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A könyvről olvashatsz az oldalamon és más regények is terítékre kerültek. A Facebook-on is fent vagyok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra felaprított vöröshagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a picire kockázott fokhagymát. Amikor kész, beleöntjük a paradicsomkonzervet és fedő alatt puhára főzzük.
  2. A lencsét alaposan leöblítjük és hozzáadjuk a szétfőtt paradicsomhoz. Felöntjük 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a leveskockát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a köményt, megöntözzük a citrom levével, és a babérlevélről sem feledkezünk meg.
  3. Addig főzzük, míg a lencse szépen meg nem puhul. Ha nagyon sűrűnek találjuk, adunk hozzá egy kevés vizet. Botmixerrel egy kicsit rádolgozunk, hogy szép textúrát kapjunk, tálaláskor pedig megszórjuk felaprított petrezselyemmel. Lepénykével, naan kenyérrel, vagy rozsos veknivel tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 211
elküldve: 2
receptkönyvben: 125
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

KönyvParfé

Mióta szakács: 2015.05.09.
29 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vöröslencse krémleves, paradicsomos lencseleves, lencsekrémleves paradicsomosan

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picsula
picsula Tue, 2015-12-01 13:21

Kedves KönyvParfé,

elkészítettem a levest, 3 nap alatt másodszor :D (mejegyzem, hogy egyedül eszem a paradicsomos ételeket, mivel a párom nem rajong értük)...nagyon finom és gyorsan elkészül...köszönöm, hogy feltöltötted a receptet :) Szép napot :)

KönyvParfé
KönyvParfé / KönyvParfé Tue, 2015-12-01 18:23

:D Szuper! Nálunk is inkább csak én eszem, de mindig olyan hamar elfogy... Örülök, hogy ízlik. Neked is szép napot és köszönöm, hogy írtál. :)

228
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
vöröslencse 20 dkg
konzerv paradicsom 40 dkg
leveskocka 1 db
babérlevél 3 db
citromlé 0.5 citromból nyert
napraforgó olaj 1 ek
víz 8 dl
római kömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint