Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefőzelék szalvétagombóccal

Lencsefőzelék szalvétagombóccal
Lencsefőzelék szalvétagombóccal
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit "osztrákos" jellegű volt a mai ebédünk, mivel ők a főzeléket általában köretként fogyasztják.

hozzávalók / 6 adag

Lencsefőzelék

Szalvétagombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét egy-két órára beáztatjuk, majd 1 liter sós vízben a zúzott fokhagymával együtt megfőzzük.
  2. A tejfölt összekeverjük kevés vízzel és a liszttel, behabarjuk a főzeléket. Felforraljuk.
  3. Fűszerezzük, kevés ecettel savanyíthatjuk. Adhatunk hozzá kevés frissen vágott petrezselymet is.
  4. A szalvétagombóchoz a tejet, tojást, fűszereket összekeverjük, és ráöntjük a szárított zsemlekockákra, összekeverjük. Egy órát állni hagyjuk.
  5. Vizet forralunk. A zsemlemasszából egy nagy vagy két kisebb rudat formázunk. Vizes ruhaszalvétába (vagy nagy zsebkendőbe - ez így rosszul hangzik-, de vékonyabb, és könnyebben kezelhető) göngyöljük, a két végét bekötjük. 40 percig főzzük.
  6. A csülköt hagymás, fokhagymás vízben megfőzzük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 456
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

Lencsefőzelék szalvétagombóccal és füstölt csülökkel, lencsefőzelék, lencsefőzelék szalvétagombóccal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

775
lencse 50 dkg
fokhagyma 3 gerezd
2 kávéskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
finomliszt 2 evőkanál
ecet 2 ek
zsemle 25 dkg
tej 2.5 dl
tojás 3 db
1 kávéskanál
majoranna 3 kk
fekete bors 1 csipet
fokhagymapor 1 kk
sertéscsülök 1 kg