r
Nosalty Logó

Lencsefőzelék petrezselymes fasírttal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Lencsefőzelék petrezselymes fasírttal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

lencsefőzelék

fasírt

Összesen 834 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

lencsefőzelék

fasírt

Összesen 3332 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír

lencsefőzelék

fasírt

Összesen 274 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 834 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3055.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1668 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2351 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2829 micro
Összesen 3332 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

lencsefőzelék

fasírt

Elkészítés

lencsefőzelék

  1. A lencsét megmossuk és 2 órára beáztatjuk, majd feltesszük annyi vízben főni, ami bőven ellepi.
  2. Sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és az aprított vöröshagymát, majd lassú tűzön puhára főzzük. Amíg fő a lencse, addig elkészítjük a fasírtot.
  3. A megfőtt lencsét berántjuk: az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk a rántást. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, majd felöntjük kevés hideg vízzel és a forrásban lévő lencsére öntjük.
  4. Jól elkeverjük a rántást a lencsével, egyszer összeforraljuk, majd kész is van.

fasírt

  1. Egy tálba beletesszük a darálthúst és sózzuk-borsozzuk. Beleütjük az egész tojást, a felaprított petrezselyemzöldet, a préselt fokhagymát és a beáztatott, majd kinyomkodott kenyeret.
  2. Az egészet jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel tojásnagyságú fasírtokat formázunk belőle.
  3. Forró olajban kisütjük a fasírtokat, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 263
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lencsefőzelék petrezselymes fasírttal
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

lencsefőzelék

fasírt

Címlapról ajánljuk