Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefasírt savanyú krumplipürével

Lencsefasírt savanyú krumplipürével
Lencsefasírt savanyú krumplipürével
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lencsefasírtot az interneten találtam, egy kicsit átformáltam, a savanyú krumplipüré néha előfordul nálunk, most csak úgy eszembe jutott köretként. Igazából kiadós, mi 3-an ettük, de kétszerre beosztva igen tápláló.

hozzávalók / 3 adag

A lencsefasírthoz

A savanyú krumplipüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsefasírthoz a lencsét megfőzzük, a szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
  2. A lencsét krumplinyomóval összetörjük (maradjon egész is), hozzákeverjük a pirított hagymát, a tojásokat, grízt, szezámmagot, majorannát, sót ízlés szerint (eléggé lágy ez a massza, de nem gond).
  3. Egy tepsit olajjal kikenünk, 6 kupacot rakjunk bele kanállal, kissé lapítsuk le, és megsütjük.
  4. Közben a krumplit vágjuk kockákra, és a babérlevelekkel, ízlés szerint sóval megfőzzük, majd kissé törjük meg.
  5. Az olajat felforrósítjuk, majd leveszük a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, és a krumplihoz keverjük, sózzuk és ecettel ízesítjük, ízlés szerint egy keves lét keverjünk a krumpli főzőlevéből, hogy ne legyen túl száraz.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 251
elküldve: 1
receptkönyvben: 134
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencsefasírt burgonyapürével, fasírt lencséből, lencsés fasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

843
lencse 25 dkg
vöröshagyma 2 kis db
tojás 2 db
búzadara 8 evőkanál
majoranna 1 kk
0 ízlés szerint
szezámmag 3 ek
napraforgó olaj 2 ek
burgonya 1 kg
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 2 kk
0 ízlés szerint
ecet 1 kk