r
Nosalty Logó

Egyben sült tavaszi zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Egyben sült tavaszi zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3644 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    1519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    3334 micro
  • β-crypt
    743 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2813 micro
Összesen 1727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont felcsíkozzuk, és egy serpenyőben kiolvasztjuk, roppanósra sütjük.
  2. A franciasaláta alapot sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük. A lila hagymát és a kápiát felaprítjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az egészet összekeverjük, hozzáadjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával.
  3. Hozzáadjuk a felvert tojásokat és a lisztet, és az egész masszát kikeverjük.
  4. Egy püspökkenyér- vagy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40 percre.
  5. Ha kész, kiborítjuk, és megvárjuk, míg langyosra hűl.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 19052
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 21.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták

Receptjellemzők

Ízletes és tavaszias zöldséges egyveleg, hidegen és melegen, saláták, főzelékek mellé is szuper ötlet, de magában, egy kis joghurtos öntettel is nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek