Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros diós linzer

Lekváros diós linzer
Lekváros diós linzer
60 perc / előkészület: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lekváros linzer igazi vendégváró desszert, és ez az illatos változat nálunk karácsonykor is szívesen kerül az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a porcukorral, majd a sót, tojást és a tojássárgáját hozzáadjuk.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, keményítő, dió, fahéj, vaníllás cukor) és a citromhéjat belekeverjük a vajas masszába, és egy homogén golyót formázunk belőle. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Következő nap a tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk olyan formára, amilyenre szeretnénk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük őket.
  4. Ha kihűltek, sárgabaracklekvárral töltjük meg őket, és meghintjük porcukorral. A csokiöntethez az étcsokit folyósra melegítjük, majd habzsákba öntjük, és dekoráljuk a sütinket.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 111
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros aprósüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1405
vaj 175 g
porcukor 150 g
tojás 1 db
tojássárgája 3 db
teljes kiőrlésű liszt 200 g
kukoricakeményítő 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
dió 100 g
fahéj 1.5 teáskanál
vanillincukor 1 tk
porcukor 40 g
étcsokoládé 100 g
sárgabaracklekvár 400 g