r
Nosalty Logó

Lekváros csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lekváros csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1587 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 397 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    99 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    828 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 1587 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    316 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, kettévágjuk (alsó és felső részre).
  2. A csont mellett éles késsel kicsit bevágjuk. (Ezt azért tesszük,, hogy jobban átsüljön és ne legyen véres.)
  3. A ketchupot, olívaolajat, mézet és a többi hozzávalót jól összekeverjük.
  4. A z előkészített csirkecombokat alaposan bekenjük a mázzal.
  5. Tepsibe rendezzük szorosan egymás mellé és letakarjuk alufóliával.
  6. 180 fokos sütőben kb. 60 percig sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, a levét egy kisebb lábasba öntjük és levesszük az alufóliát.
  8. A csirkecombokat visszatesszük még egy időre, hogy a bőrük is jól megpiruljon. Érdemes feljebb tenni.
  9. Amíg pirul, elkészítjük a szószt.
  10. A pecsenyeléből kb. 1 dl-t kiveszünk egy csészébe.
  11. Pár percig hagyjuk hűlni, majd hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
  12. Visszaöntjük a lábasba és felforraljuk. Ha szükséges, még fűszerezhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12150
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 08.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik szívesen párosítják a húst a gyümölcs ízével. Párolt sós krumplival vagy krumplipürével finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néha amikor a gyerekek kérdezik, mi lesz az ebéd, én rávágom: lekváros csirke! Nevetnek rajta! Na, ez ma nem volt vicc...Gondokodtam rajta, mit főzzek és beugrott, hogy lekváros csirkét,miért is ne? Pár perc múlva kezdtem komolyan venni ezt a gondolatot, és összeállt a fejemben ez a kence, amiben a lekváré volt a főszerep. Mondanom sem kell, hogy nekik nem mertem elmondani mi volt a titkos összetevő. Főleg a férjemnek nem.Ááá! Ő akkor bele sem ütötte volna a villát. Nehezen barátkozik az új ízekkel. A hagyományos ételeket szereti. Talán félretolta volna a tányért és illedelmesen ezt mondta volna: érdekes íze van. De nem így történt! Jóízűen megebédelt az én lekváros csirkémből. Ahh! Micsoda megkönnyebbülés volt számomra. Aztán amikor a lányommal az oviba battyogtunk a kicsikért, elárultam neki a titkomat, de a lelkére kötöttem: Apának egy szót sem. Még most sem tudja, hogy lekváros csirkét evett. Talán legközelebb elárulom neki. Vagy idetéved a NoSalty-ra és megkérdezi: Ezt a lekváros csirkét mikor csináltad? Én pedig ezt mondom: Ettél belőle, nem emlékszel?:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...