r
Nosalty Logó

Sült csirke egyszerűen csak vörössel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nemnagykunszt
Sült csirke egyszerűen csak vörössel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    364 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2336.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1456 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 1822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, felitatjuk róluk a nedvességet, majd alaposan minden oldalát megsózzuk, és bőven meghintjük majorannával.
  2. Egy mély tepsit kivajazunk, beleteszünk 1-2 ek olívaolajat.
  3. A vöröshagymákat megpucoljuk, és nagyon vékony karikákra vágjuk, majd a karikákat kipattintgatjuk egymásból.
  4. A csirkéket a tepsibe rendezzük, majd beborítjuk őket a hagymakarikákkal úgy, hogy teljesen befedjék a csirkéket.
  5. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe toljuk 60 percre.
  6. Ezután levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük, míg mag nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8457
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

Ez egy nem mindennapi dolog. Annyira sokkoló volt az élmény, hogy egynek a nevére sem emlékszem, talán volt köztük egy Anna… de nem is ez volt a lényeg. Úgy kezdődött, hogy ez egyik nap éppen a hentesnél voltam, vettem 4 alsó- és 4 felsőcombot. Aztán beugrottam a zöldségeshez. Ekkor vettem észre őket. Szinte azonnal kacérkodni kezdtek velem. Többször is összenéztünk. Forrni, izzani, sülni kezdett a levegő. Nem húztam tovább a dolgot, meghívtam őket magamhoz estére. A zöldséges végig irigykedve, ferde szemmel nézett minket, majd mikor hallotta, hogy invitálom a kis vörösöket, szinte oktató hangon közölte: „Ó, ezek a vörösek régi motorosok a szakmában, csak pénzért mennek el magával.” Hát mi tagadás, egy kicsit ront a sztori értékén, de bevallom, fizettem értük. Ez van, viszont ennek köszönhetően azonnal, minden mellébeszélés nélkül velem jöttek. Közel lakom, ezért hamar hazaértünk. Rögtön neki is álltunk a „dolognak”… 15 perc alatt végeztem velük. Azt hiszed ez lúzerség? Én másként gondolom. Így történt pontosan: Először a csirkét akartam elintézni. Fogtam egy közepes tepsit, vastagon kivajaztam. A 4-4 csirkecombot letisztítottam, alaposan megsóztam, és rendesen minden oldalát megszórtam majorAnnával. A tepsibe fektettem őket… és most jön az izgalmas rész. Megpucoltam a 8 vöröshagymát, vékonyra felkarikáztam, majd a karikákat kipattogtattam egymásból. Ezt a tetemes mennyiségű hagymát a csirkére pakoltam, a karikákra is szórtam két csipet sót, majd letakartam a tepsit alufóliával. Az egészet 200 fokra előmelegített sütőbe toltam (nálam még mindig a két vízszintes bold funkció a nyerő). Na, ez tényleg nem tartott tovább, mint 15 perc. A sütőben kb. 1 órát sült, majd leszedve róla a fóliát addig sütöm még, amíg meg nem pirul az egész, és a hagyma nem „szottyad” meg. Ez a fantasztikus szottyadás 15-20 perc alatt végbemegy. Kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...