Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirke egyszerűen csak vörössel

Sült csirke egyszerűen csak vörössel
Sült csirke egyszerűen csak vörössel
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nem mindennapi dolog. Annyira sokkoló volt az élmény, hogy egynek a nevére sem emlékszem, talán volt köztük egy Anna… de nem is ez volt a lényeg. Úgy kezdődött, hogy ez egyik nap éppen a hentesnél voltam, vettem 4 alsó- és 4 felsőcombot. Aztán beugrottam a zöldségeshez. Ekkor vettem észre őket. Szinte azonnal kacérkodni kezdtek velem. Többször is összenéztünk. Forrni, izzani, sülni kezdett a levegő. Nem húztam tovább a dolgot, meghívtam őket magamhoz estére. A zöldséges végig irigykedve, ferde szemmel nézett minket, majd mikor hallotta, hogy invitálom a kis vörösöket, szinte oktató hangon közölte:

„Ó, ezek a vörösek régi motorosok a szakmában, csak pénzért mennek el magával.”
Hát mi tagadás, egy kicsit ront a sztori értékén, de bevallom, fizettem értük. Ez van, viszont ennek köszönhetően azonnal, minden mellébeszélés nélkül velem jöttek.
Közel lakom, ezért hamar hazaértünk. Rögtön neki is álltunk a „dolognak”… 15 perc alatt végeztem velük. Azt hiszed ez lúzerség? Én másként gondolom. Így történt pontosan:

Először a csirkét akartam elintézni. Fogtam egy közepes tepsit, vastagon kivajaztam. A 4-4 csirkecombot letisztítottam, alaposan megsóztam, és rendesen minden oldalát megszórtam majorAnnával.
A tepsibe fektettem őket… és most jön az izgalmas rész. Megpucoltam a 8 vöröshagymát, vékonyra felkarikáztam, majd a karikákat kipattogtattam egymásból. Ezt a tetemes mennyiségű hagymát a csirkére pakoltam, a karikákra is szórtam két csipet sót, majd letakartam a tepsit alufóliával. Az egészet 200 fokra előmelegített sütőbe toltam (nálam még mindig a két vízszintes bold funkció a nyerő).
Na, ez tényleg nem tartott tovább, mint 15 perc. A sütőben kb. 1 órát sült, majd leszedve róla a fóliát addig sütöm még, amíg meg nem pirul az egész, és a hagyma nem „szottyad” meg. Ez a fantasztikus szottyadás 15-20 perc alatt végbemegy. Kész.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, felitatjuk róluk a nedvességet, majd alaposan minden oldalát megsózzuk, és bőven meghintjük majorannával.
  2. Egy mély tepsit kivajazunk, beleteszünk 1-2 ek olívaolajat.
  3. A vöröshagymákat megpucoljuk, és nagyon vékony karikákra vágjuk, majd a karikákat kipattintgatjuk egymásból.
  4. A csirkéket a tepsibe rendezzük, majd beborítjuk őket a hagymakarikákkal úgy, hogy teljesen befedjék a csirkéket.
  5. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe toljuk 60 percre.
  6. Ezután levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük, míg mag nem pirul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 016
elküldve: 2
receptkönyvben: 138
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nemnagykunszt

Mióta szakács: 2011.01.09.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vöröshagymával sült csirke, sült hagymás csirkecomb, csirke sütőben hagymakarikákkal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

saxo
saxo Thu, 2011-05-05 16:32

 Kössz az ötleteket, lehet hogy pác lesz.

saxo
saxo Thu, 2011-05-05 13:15

 Nincs véletlenül valami recepted nádmelaszhoz? Akkor esetleg következhetne az. Vettem és nem tudom mit kezdjek vele. :-)

Nemnagykunszt
nemnagykunszt / Nemnagykunszt Thu, 2011-05-05 13:23

Hát, sokan süteményekhez használják, de én tuti, hogy valamilyen húst forgatnék bele vagy grilleznék vele. Pl szezámmaggal, esetleg mustárral és ketchuppal kombinálnám pl csirkéhez, vagy kacsához.
A zöldséges verzió: cékla megfőzve, aztán felkarikázva kb 0,5 cm-es karikákra, serpenyőbe vaj, és mindkét oldalukat pirítsd meg, közben rá a melasz.
B verzió, itt ebben a receptben az almára a barnacukor helyett sztem tuti lenne http://www.nosalty.hu/rozera_sult_kacsa_recept_47160
Üdv

saxo
saxo Thu, 2011-05-05 12:59

 Hát ez tényleg "Nemnagykunszt", de kissé perverz. :-)

456
csirkecomb 4 db
vöröshagyma 8 nagy fej
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
vaj 2 dkg
olívaolaj 1 ek