r
Nosalty Logó

Sült csirke egyszerűen csak vörössel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nemnagykunszt
Sült csirke egyszerűen csak vörössel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 456 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1822 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 77 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    364 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 456 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2336.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1170 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1456 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 1822 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, felitatjuk róluk a nedvességet, majd alaposan minden oldalát megsózzuk, és bőven meghintjük majorannával.
  2. Egy mély tepsit kivajazunk, beleteszünk 1-2 ek olívaolajat.
  3. A vöröshagymákat megpucoljuk, és nagyon vékony karikákra vágjuk, majd a karikákat kipattintgatjuk egymásból.
  4. A csirkéket a tepsibe rendezzük, majd beborítjuk őket a hagymakarikákkal úgy, hogy teljesen befedjék a csirkéket.
  5. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőbe toljuk 60 percre.
  6. Ezután levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük, míg mag nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8173
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sült csirke egyszerűen csak vörössel
nemnagykunszt 44 recept

Ez egy nem mindennapi dolog. Annyira sokkoló volt az élmény, hogy egynek a nevére sem emlékszem, talán volt köztük egy Anna… de nem is ez volt a lényeg. Úgy kezdődött, hogy ez egyik nap éppen a hentesnél voltam, vettem 4 alsó- és 4 felsőcombot. Aztán beugrottam a zöldségeshez. Ekkor vettem észre őket. Szinte azonnal kacérkodni kezdtek velem. Többször is összenéztünk. Forrni, izzani, sülni kezdett a levegő. Nem húztam tovább a dolgot, meghívtam őket magamhoz estére. A zöldséges végig irigykedve, ferde szemmel nézett minket, majd mikor hallotta, hogy invitálom a kis vörösöket, szinte oktató hangon közölte: „Ó, ezek a vörösek régi motorosok a szakmában, csak pénzért mennek el magával.” Hát mi tagadás, egy kicsit ront a sztori értékén, de bevallom, fizettem értük. Ez van, viszont ennek köszönhetően azonnal, minden mellébeszélés nélkül velem jöttek. Közel lakom, ezért hamar hazaértünk. Rögtön neki is álltunk a „dolognak”… 15 perc alatt végeztem velük. Azt hiszed ez lúzerség? Én másként gondolom. Így történt pontosan: Először a csirkét akartam elintézni. Fogtam egy közepes tepsit, vastagon kivajaztam. A 4-4 csirkecombot letisztítottam, alaposan megsóztam, és rendesen minden oldalát megszórtam majorAnnával. A tepsibe fektettem őket… és most jön az izgalmas rész. Megpucoltam a 8 vöröshagymát, vékonyra felkarikáztam, majd a karikákat kipattogtattam egymásból. Ezt a tetemes mennyiségű hagymát a csirkére pakoltam, a karikákra is szórtam két csipet sót, majd letakartam a tepsit alufóliával. Az egészet 200 fokra előmelegített sütőbe toltam (nálam még mindig a két vízszintes bold funkció a nyerő). Na, ez tényleg nem tartott tovább, mint 15 perc. A sütőben kb. 1 órát sült, majd leszedve róla a fóliát addig sütöm még, amíg meg nem pirul az egész, és a hagyma nem „szottyad” meg. Ez a fantasztikus szottyadás 15-20 perc alatt végbemegy. Kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.