r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb padlizsánkrém

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Legegyszerűbb padlizsánkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

Összesen 1213 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A padlizsánkrémhez

Összesen 70 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1442.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 1213 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

Elkészítés

A padlizsánkrémhez

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd egy kis késsel megszurkáljuk. Egy nagy tepsire tesszük őket. A fej fokhagymát meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd alufóliába csomagoljuk, és a padlizsánok mellé tesszük.
  2. A zöldségeket 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a légkeveréses funkció bekapcsolásával elkezdjük sütni. A fokhagymának nagyjából 20, a padlizsánnak nagyjából 40-45 percre lesz szüksége. A padlizsán akkor jó, ha a héja enyhén megfeketedett, a húsa pedig teljesen puha.
  3. A zöldségeket kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni. A padlizsánkrém készítése során érdemes kerülni a fémeszközök használatát, mert azoktól bebarnulhat a krém. Ha tehetjük, használjunk fakanalat és fatálat a keveréshez.
  4. A padlizsán krémesre sült húsát eltávolítjuk, és hozzányomjuk a fej krémesre sült fokhagymát is. Sózzuk-borsozzuk, és ízlés szerint citromlével ízesítjük a keveréket.
  5. Az olívaolajat fokozatosan hozzáöntjük a padlizsánhoz, és addig keverjük, amíg elég krémes nem lesz. Ekkor megkóstoljuk, és ízlés szerint tovább fűszerezzük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4512
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 10.

Receptkategóriák

Legegyszerűbb padlizsánkrém
Lakos Benedek 264 recept

Ez a padlizsánkrém egyik legegyszerűbb változata, amibe szinte csak és kizárólag padlizsán kerül. Semmi majonéz, semmi extrázás, csupán a sült zöldség kellemes, enyhén fűszerezett íze. Pirítósra kenve a legjobb.

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek