
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A padlizsánkrémhez
201
Kalória
3.1g
Fehérje
18g
Szénhidrátok
14.7g
Zsír
240.5g
Víz
-
Koleszterin
7.8g
Rost
9.1g
Cukor
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A padlizsánkrémhez
Összesen
201
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A padlizsánkrémhez
Összesen
1213
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 240.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
201
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 88 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 978.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 448 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.8 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 47 mg
Víz
-
Összesen 1442.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
1213
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 55.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
70
kcal
Elkészítés
A padlizsánkrémhez
- A padlizsánokat megmossuk, majd egy kis késsel megszurkáljuk. Egy nagy tepsire tesszük őket. A fej fokhagymát meglocsoljuk egy kevés olajjal, majd alufóliába csomagoljuk, és a padlizsánok mellé tesszük.
- A zöldségeket 250 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a légkeveréses funkció bekapcsolásával elkezdjük sütni. A fokhagymának nagyjából 20, a padlizsánnak nagyjából 40-45 percre lesz szüksége. A padlizsán akkor jó, ha a héja enyhén megfeketedett, a húsa pedig teljesen puha.
- A zöldségeket kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni. A padlizsánkrém készítése során érdemes kerülni a fémeszközök használatát, mert azoktól bebarnulhat a krém. Ha tehetjük, használjunk fakanalat és fatálat a keveréshez.
- A padlizsán krémesre sült húsát eltávolítjuk, és hozzányomjuk a fej krémesre sült fokhagymát is. Sózzuk-borsozzuk, és ízlés szerint citromlével ízesítjük a keveréket.
- Az olívaolajat fokozatosan hozzáöntjük a padlizsánhoz, és addig keverjük, amíg elég krémes nem lesz. Ekkor megkóstoljuk, és ízlés szerint tovább fűszerezzük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
Ez a padlizsánkrém egyik legegyszerűbb változata, amibe szinte csak és kizárólag padlizsán kerül. Semmi majonéz, semmi extrázás, csupán a sült zöldség kellemes, enyhén fűszerezett íze. Pirítósra kenve a legjobb.