Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt - házi majonézes padlizsánkrém

Füstölt - házi majonézes padlizsánkrém
Füstölt - házi majonézes padlizsánkrém
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom húsimádó, mint általában az összes férfi, de ezért a füstölt padlizsánkrémért egyenesen rajong, természetesen velem együtt. Sajnos társaslakásban lakunk, így a grillezést mi csak az erkélyen tudjuk megoldani:-).  Minket egyáltalán nem zavar, úgy néz ki eddig másokat sem. Ezt a füstölt változatot az egyik kedvenc éttermemben ettem először, de ők egy kicsit máshogy készítették. Ez a sajátos variációm. Nagyon-nagyon finom és különleges előétel.

hozzávalók / 4 adag

A padlizsánhoz

A majonézhez

ajánlat

Természetesen elkészíthetjük sütőben is, alufóliába betekerjük a padlizsánokat,3-4 helyen megszurkáljuk,és szenesre sütjük 200-220 fokon.Ebben az esetben nem lesz füstös íze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat 1-2 helyen villával beszurkáljuk, és az izzó parázs fölé tesszük egy grillezőn. Fontos, hogy faszént használjunk, mert csak attól kapja meg a jellegzetes ízét. Forgatjuk minden oldalát, szenesre sütjük. Amíg hűl, elkészítjük a majonézt.
  2. Miután kihűlt, meghámozzuk, kikaparjuk a belsejét, lehetőleg fa- vagy műanyagkanállal, késsel.
  3. Hozzáadjuk a majonézt, beletesszük a reszelt vagy szétnyomott  fokhagymát, és szép simára kikeverjük. Aki akarja, rúdmixerrel pürésítheti.
  4. Sózzuk, borsozzuk, legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Zöldségekkel, pirítóssal tálaljuk.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 965
elküldve: 2
receptkönyvben: 107
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes padlizsánkrém, szendvicskrém grillezett padlizsánból

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

200
padlizsán 1.5 kg
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
tojássárgája 1 db
mustár 1 teáskanál
citromlé 3 csepp
0 ízlés szerint