r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém mikrózva

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Padlizsánkrém mikrózva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 73 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 290 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt alaposan megmossuk, villával több helyen megszurkáljuk.
  2. Mikrohullámú sütőben kb. 10 percig sütjük, ha megsült hagyjuk kihűlni.
  3. A héjától megszabadítjuk, beletesszük az összevágott vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket, turmixszoljuk és ízlés szerint ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a citrom levet és az olajat, majd alaposan összekeverjük. Előző nap elkészítve még finomabb, hiszen az ízek jobban összeérnek.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 15594
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Ajánló

Pirítósra kenve kínáljuk! Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Padlizsánkrém mikrózva
Marcsisef 217 recept

A hazipatika.com többek között ezt írja a padlizsánról: Valószínűleg a formája miatt a Távol-Kelet egyes országaiban a nemiség jelképének tartják, az arabok pedig egy történet alapján vágykeltő hatást tulajdonítanak neki, és a szerelem almájaként tartják számon. Használ!

Hozzászólások

Gabys

Kedves Marcsiséf el?re bocsájtom, sok jó recepted van, párat már megf?ztem bel?le, sosem csalatkoztam. De most engedd meg, hogy kicsit ellenkezzek Veled:) A mikróban szerintem nem lehet megsütni a padlizsánt, max. megf?zni, megpárolni. Az igazi krémhez a padlizsánt vaslapon nyílt t?zön kellene megsütni, így kap jó kis f?stös ízt. De mert nincs mindenkinek erre lehet?sége, marad a t?zhely süt?je. Megszurkálva, rácson, tepsit aláhelyezve hogy a lé odacsöpögjön.Kár kiváltani a relatív gyorsaság miatt a süt?ben való sütést. Ha meghámoztuk, akkor is rácsra kell tenni, mert ha benne marad a lé, keser?vé válik. Ezt sokan nem tudják. Az ízesítés hibátlan, bár én egy kis majonézt is teszek hozzá, hogy még krémesebb legyen. Hát ennyi az én "ellenkezésem". Üdv: Gabi

vadgesztenye

Kedves Gabi , nem lehetetlen, vannak mikrohullámú süt?k grillez? programmal, a grill + crisp fokozatú, alul fölül pirít. Én a héj eltávolítása után sz?r?re teszem egy éjszakára, úgy csepegtetem le. Üdv.Erzsi

Gabys

Kedves Erzsi, a receptben nincs alsó-fels? sütés, h?fok sincs megadva. Bár nem tudom, mivel nincs ilyen süt?m ez fontos adat e. De nem vitatom, hogy kivitelezhet? és hogy úgy is jó. A normál sütés valóban több id?t vesz igénybe (forgatom a padlizsánt) valamit azért visszaad a kinti vaslapos,rácsos sütés ízéb?l. Én ezt tapasztaltam. Ezért ellenkeztem egy kicsit:) Én is rácsra vagy sz?r?re teszem és hagyom kicsepegni. De ett?l függetlenül a recept tényleg finom. Ezt viszont tudom. Üdv, szép estét: Gabi

mamuka

Megpróbáltam a mikróban sütést,mivel csak 4 kicsi padlizsánom volt itthon. Nem sok eltérést tapasztaltam a süt?ben sütött és a mikróban "sütött" padlizsán között. Mindenesetre gyorsabb volt,nem kellett begyújtani a t?zhelyet sem. :)

Marcsisef

Kedves Bévi48! Örülök, hogy elkészítetted és ízlett. Itt a gyorsaság a lényeg mint ahogy írtad is. Üdv: Marcsi

firstlady

Azt hittem, én fedeztem fel a spanyolviaszt :-), évek óta így készítem a padlizsánkrémet. Dicsekedni már nem szoktam a receptemmel, miután a társaságban mindig akadt egy okostojás, aki kioktatott, hogy ha nem kemencében, de minimum süt?ben sütöm a padlizsánt, az keser? lesz. Bólogatok, hogy hamarabb szabaduljak. Aztán csinálom tovább úgy, mint eddig. Mikor legközelebb eléjük teszem az isteni padlizsánkrémemet, eszik "kétpofára". Na ugye, mennyire más süt?ben sütve? Hát persze. Bocs, de ezt muszáj volt elmesélnem. A "recept": rövid az élet ahhoz, hogy mindenkivel vitába szálljunk. És most nagyon finoman fogalmaztam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek