Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsánkrém mikrózva

Padlizsánkrém mikrózva
Padlizsánkrém mikrózva
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hazipatika.com többek között ezt írja a padlizsánról: Valószínűleg a formája miatt a Távol-Kelet egyes országaiban a nemiség jelképének tartják, az arabok pedig egy történet alapján vágykeltő hatást tulajdonítanak neki, és a szerelem almájaként tartják számon. Használ!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítósra kenve kínáljuk! Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt alaposan megmossuk, villával több helyen megszurkáljuk. 
  2. Mikrohullámú sütőben kb. 10 percig sütjük, ha megsült hagyjuk kihűlni. 
  3. A héjától megszabadítjuk, beletesszük az összevágott vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket, turmixszoljuk és ízlés szerint ízesítjük.
  4. Hozzáadjuk a citrom levet és az olajat, majd alaposan összekeverjük. Előző nap elkészítve még finomabb, hiszen az ízek jobban összeérnek.    
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 385
elküldve: 2
receptkönyvben: 119
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

a szerelem almája mikrózva, padlizsánkrém, padlizsánkrém mikróban készítve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Mon, 2015-02-23 10:13

Azt hittem, én fedeztem fel a spanyolviaszt :-), évek óta így készítem a padlizsánkrémet. Dicsekedni már nem szoktam a receptemmel, miután a társaságban mindig akadt egy okostojás, aki kioktatott, hogy ha nem kemencében, de minimum sütőben sütöm a padlizsánt, az keserű lesz. Bólogatok, hogy hamarabb szabaduljak. Aztán csinálom tovább úgy, mint eddig. Mikor legközelebb eléjük teszem az isteni padlizsánkrémemet, eszik "kétpofára". Na ugye, mennyire más sütőben sütve? Hát persze.
Bocs, de ezt muszáj volt elmesélnem. A "recept": rövid az élet ahhoz, hogy mindenkivel vitába szálljunk. És most nagyon finoman fogalmaztam.

Bévi48
mamuka / Bévi48 Wed, 2013-08-14 13:54

Megpróbáltam a mikróban sütést,mivel csak 4 kicsi padlizsánom volt itthon. Nem sok eltérést tapasztaltam a sütőben sütött és a mikróban "sütött" padlizsán között. Mindenesetre gyorsabb volt,nem kellett begyújtani a tűzhelyet sem. :)

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Fri, 2013-08-23 20:57

Kedves Bévi48!
Örülök, hogy elkészítetted és ízlett.
Itt a gyorsaság a lényeg mint ahogy írtad is.
Üdv: Marcsi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-11-21 20:12

Kedves Marcsiséf
előre bocsájtom, sok jó recepted van, párat már megfőztem belőle, sosem csalatkoztam. De most engedd meg, hogy kicsit ellenkezzek Veled:) A mikróban szerintem nem lehet megsütni a padlizsánt, max. megfőzni, megpárolni. Az igazi krémhez a padlizsánt vaslapon nyílt tűzön kellene megsütni, így kap jó kis fűstös ízt. De mert nincs mindenkinek erre lehetősége, marad a tűzhely sütője. Megszurkálva, rácson, tepsit aláhelyezve hogy a lé odacsöpögjön.Kár kiváltani a relatív gyorsaság miatt a sütőben való sütést. Ha meghámoztuk, akkor is rácsra kell tenni, mert ha benne marad a lé, keserűvé válik. Ezt sokan nem tudják. Az ízesítés hibátlan, bár én egy kis majonézt is teszek hozzá, hogy még krémesebb legyen. Hát ennyi az én "ellenkezésem". Üdv: Gabi

vadgesztenye
vadgesztenye Wed, 2012-11-21 21:52

Kedves Gabi , nem lehetetlen, vannak mikrohullámú sütők grillező programmal, a grill + crisp fokozatú, alul fölül pirít. Én a héj eltávolítása után szűrőre teszem egy éjszakára, úgy csepegtetem le. Üdv.Erzsi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2012-11-21 22:04

Kedves Erzsi,
a receptben nincs alsó-felső sütés, hőfok sincs megadva. Bár nem tudom, mivel nincs ilyen sütőm ez fontos adat e. De nem vitatom, hogy kivitelezhető és hogy úgy is jó. A normál sütés valóban több időt vesz igénybe (forgatom a padlizsánt) valamit azért visszaad a kinti vaslapos,rácsos sütés ízéből. Én ezt tapasztaltam. Ezért ellenkeztem egy kicsit:) Én is rácsra vagy szűrőre teszem és hagyom kicsepegni. De ettől függetlenül a recept tényleg finom. Ezt viszont tudom. Üdv, szép estét: Gabi

73
padlizsán 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 2 ek