r
Nosalty Logó

Lecsóval töltött sárga kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Lecsóval töltött sárga kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 15676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 260 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5601.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    3627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1568 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    617 g

Zsír

  • Összesen
    1055.4 g
  • Telített zsírsav
    337 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    472 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    2850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56014.5 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    1361 mg
  • Kálcium
    9835 mg
  • Vas
    146 mg
  • Magnézium
    786 mg
  • Foszfor
    7522 mg
  • Nátrium
    36266 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    868.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2999 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    23 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    828 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 15676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kis lábasba öntjük a lecsót, beletesszók a sót, a cukrot, a fűszereket, főzzük kb. 10-12 percig.
  2. Majd beletesszük a felkarikázott virslit és a felkockázott felvágottat, azzal is főzzük 8-10 percet, és kész.
  3. Nagy tálba beleöntjük a lisztet, bal oldalába mélyedést teszünk, bele a tojások kerülnek, mellé a só, megint mellé a cukor, a kurkuma és az olaj.
  4. Bögrében a lisztet, a langyos tejet és az élesztőt elkeverjük, felfuttatjuk.
  5. Amint az élesztő felfutott, beleöntjük a dagasztó tálba, elkezdjük összedolgozni, és ami hiányzik belőle, tej vagy liszt, pótoljuk, és jó alaposan kidolgozzuk simára, hólyagosra. Liszttel leszórva, 20 percet pihentetjük langyos helyen.
  6. A tölteléket ellenőrizzük, hogy ki legyen hűlve, mire odaérünk a töltéshez.
  7. A sütőt előmelegítjük.
  8. A deszkát lisztezzük, kirakjuk rá a tésztát, átdolgozzuk, 10 percig pihen, majd kétfele vesszük, átdolgozzuk, úgy is pihen 10 percet.
  9. Az első tésztát kinyújtjuk, de nem vékonyra, és a téglalap alakúra nyújtott tészta hosszabbik oldalára a töltelék felét tesszük, feltekerjük, mint a bejglit, és a már olajjal kikent, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, de csak egy nagy C alakba formázzuk.
  10. Feltekeréskor a tésztát szépen ráhúzzuk a töltelékre, és ha az már nem látszik, két oldalt is behajtjuk a tésztát, és úgy folytatjuk tovább a feltekerést.
  11. Így tesszük bele a tepsibe, majd a következő tésztát is ugyanígy készítjük el.
  12. Az első tésztát ekkor lekenjük olajjal, és betesszük az előmelegyített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt kisütjük. Figyeljük, hogy szép aranybarna legyen, és ott is még majdnem duplájára dagad. Kivesszüka tésztát, és megy a sütőbe a másik tepsi, ugyanilyen C alakú kelt tészta.
  13. Kivétel után, mindkettőt picit vízzel lekenjük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3533
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 18.

Ajánló

Zöldségleves, mint előétel, és tej, ha vacsora vagy reggeli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsóval töltött sárga kelt tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Elfogyott a kenyerem, és már megint a mentőmellény, a kelt tészta irányába mentem. Színét variáltam a kurkumával, gyönyörű sárga lett, és a tölteléke, az a "nézzünk szét a spájzban és fagyóban" című előadás volt, és ezeket találtam, ezeket főztem össze, és találtam úgy, hogy tölteléknek elfogadható legyen ebbe a kelt tésztába. Végül is, még március vége fele vagyunk, az idő hűvös, jöhet a kelt tészta. A családom szerint finom lett.:-) Nyáron biztosan nagyon finom lehet, házi, friss paradicsomból és paprikából készült lecsóból:-)) Mind elfogyott, ebédre zöldborsó-karfiolleves grízgaluskával után, vacsira és reggelire tejjel, és a barátnőmnek is vittünk kóstolót, aki most már kérte a receptjét, :-) - a gyerekeinek nagyon tetszett ez a kelt tészta változatom is:-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Új séf váltja Széll Tamást a Lidl Konyhában

Lezárult egy meghatározó korszak a Lidl Konyhában, mivel 10 év után a Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja Széll Tamás, Michelin-csillagos séfet. Ezenfelül pedig komoly változások mentek végbe a vállalat nagyköveti csapatában is.

Nosalty

További cikkek