Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hotdog kígyócska

Hotdog kígyócska
Hotdog kígyócska
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc német internetes receptes oldalamról származik ez a recept. Annyira megtetszett, nem tudtam nem elkészíteni. Meg is érte, mert nem hogy csak nagyon helyesek voltak, ahogy vigyorogtak a tányérokon, hanem nagyon finom is volt. A tésztája kitűnő, puha, de a külseje pont jó keményre sül, és a virsli is tökéletes volt. Egyszóval érdemes nekiállni, elsőre úgy tűnik, hogy hosszadalmas, de nem így van!!!

Sütés közben kb. az első harmadában figyeljünk rájuk, mert meglehet, hogy némelyik szökni próbál, és elindulnak kicsit a virslikről ide-oda, de ekkor könnyedén tudunk rajtuk segíteni, visszaigazítani a helyükre őket.

Én még egyedül is élveztem a formázást, tekergetést, gyerkőcöknek pedig biztos nagyon bejön! :-)

Másnap reggel is, mert egy darab maradt belőle, szinte ugyanolyan finom volt.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

Továbbá

ajánlat

Gyerekbulikra biztos siker!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy tálkában a csipet cukorral, kevés langyos vízzel, kb. egy ek liszttel összevegyítjük, kissé felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztőt, sót, olívaolajat, a maradék vizet, és alaposan kidolgozzuk. Egy könnyen gyúrható, lágyabb, de nem ragadós állagú tésztát kell kapnunk. A tálban nedves ruhával letakarva kelesztjük, míg láthatóan megemelkedik. Kb 30 perc.
  3. Ha megkelt, újból lazán átgyúrjuk, és 6 egyforma nagyságú, súlyú gombócokra osztjuk.
  4. A gombócból aztán egymás után megformázzuk a kígyócska testét, kb. 30-32 cm hosszú legyen, az egyik végén, a fejénél dundibb maradjon, míg a másikon a farkincája lesz, ott vékonyítsuk el. Szépen egymás után formázzuk meg őket, de ne lisztezzük, mert akkor nem tudjuk könnyen alakítani, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük őket.
  5. Most jöhet a virsli, úgy csavarjuk rá a tésztát, hogy a feje, a vastagabb vége, felülre kerüljön, tehát a virslin feküdjön.
  6. Egy konyhai ollóval vízszintesen bevágjuk a fejét, kb. 2 cm mélyen, hosszan, ez lesz a szája. 
  7. A marinált paprikából kis háromszöget vágunk, és a kígyócska szájába csúsztatjuk, ezzel elkészítettük a nyelvecskéjét is.
  8. Jönnek a szemek, 2 db egész fekete borsot rányomunk a fejére. 
  9. A felvert tojással megkenjük, és reszelt parmezánt vagy egyéb sajttal megszórjuk. 
  10. Ugyanígy elkészítjük a testvéreit is, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világos aranybarnára sütjük.
  11. A vége felé vigyázzunk, figyeljük, mert hajlamosak a virslik megadni magukat, és el tudnak pukkanni. (De nem kell megijedni, nem történik semmi, a tészta kibírja.)
  12. Azon nyomban, melegen-langyosan fogyasszuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 390
elküldve: 10
receptkönyvben: 223
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
konyha: német
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

kígyócska a virslin, virslis kígyó, kígyó forma kelt tésztából, virslis kelt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2012-07-24 11:54

Kedves Vicikó,
Virslis és még aranyos is. Imádom :-)
Köszi, hogy feltetted.
Szép napot!
Üdv, Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-07-24 10:02

Vicikó!

Csoda jópofa ötlet, köszönöm szépen, nem csak finom, még látványos is.:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Redy28
Redy / Redy28 Tue, 2012-07-24 08:53

Csoda aranyosak a kígyócskák! Mi is ki fogjuk próbálni a kislányaimmal, KÖSZI az ötletet!
Edit

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2012-07-24 08:16

Kedves Vicikó!
A kígyót semmilyen formában nem szeretem, de ez lenyűgözött. Nagyon guszta. Az unokáimmal fogom elkészíteni. Köszi a receptet. Piroska

1154
finomliszt 250 g
élesztő 10 g
cukor 1 csipet
0.5 tk
olívaolaj 1 ek
víz 150 ml
virsli 300 g
tojás 1 db
marinált paprika 1 db
fekete bors 12 szem
parmezán sajt 40 dkg