r
Nosalty Logó

Töltött paprika pulykahússal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Töltött paprika pulykahússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 277 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2215 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 277 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7669.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    5349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1771 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    408 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    3444 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    1651 micro
Összesen 2215 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5966 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát pici sóval 0,5 dl olajon megpároljuk.
  2. Egy tálba beletesszük a húst, a rizst, rányomjuk a fokhagymát, szórunk rá egy egészen picike fűszerpaprikát (esetünkben csípőset), tekerünk rá borsot, megsózzuk, és ráöntjük a langyosra hűlt hagymát. Alaposan összekeverjük.
  3. A hagyma hűlési ideje épp elég arra, hogy a paprikák magházát eltávolítsuk, így a kész masszát beléjük töltjük. Ez több, mit ami elfér az üregekben, így a maradékból gombócokat formálunk, és meghempergetjük lisztben.
  4. Egy fazék aljára berakjuk a megtöltött paprikákat, óvatosan rájuk-közéjük rakosgatjuk a gombócokat és 2 db zellerszárat, 6-8 cm-es darabokra vágva.
  5. A paradicsompürét ivólé sűrűségűre hígítjuk vízzel (természetesen eleve használható), és kb. a 2/3-át beleöntjük a fazékba. Ez ellepi a töltelékeket. Szórunk rá pici sót, és lassú forralással addig főzzük, amíg a rizs puha lesz.
  6. A vége felé a maradék olajon világosra pirítjuk a maradék lisztet, megborsozzuk, felöntjük a maradék paradicsomlével, és rázuttyantjuk a fazék tartalmára, majd összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8693
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit csípősre, kicsit savanykásra főzöm. Főtt krumplival szoktuk enni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek