Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika pulykahússal

Töltött paprika pulykahússal
Töltött paprika pulykahússal
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit csípősre, kicsit savanykásra főzöm. Főtt krumplival szoktuk enni.

hozzávalók / 8 adag

  • 0,5 kg pulykahús, darálva
  • 10 dkg rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 3 cikk fokhagyma
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • 5 db tölteni való paprika
  • 1 l paradicsompüré
  • 3 ek liszt 
  • 2 db zellerszár
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát pici sóval 0,5 dl olajon megpároljuk.
  2. Egy tálba beletesszük a húst, a rizst, rányomjuk a fokhagymát, szórunk rá egy egészen picike fűszerpaprikát (esetünkben csípőset), tekerünk rá borsot, megsózzuk, és ráöntjük a langyosra hűlt hagymát. Alaposan összekeverjük.
  3. A hagyma hűlési ideje épp elég arra, hogy a paprikák magházát eltávolítsuk, így a kész masszát beléjük töltjük. Ez több, mit ami elfér az üregekben, így a maradékból gombócokat formálunk, és meghempergetjük lisztben.
  4. Egy fazék aljára berakjuk a megtöltött paprikákat, óvatosan rájuk-közéjük rakosgatjuk a gombócokat és 2 db zellerszárat, 6-8 cm-es darabokra vágva.
  5. A paradicsompürét ivólé sűrűségűre hígítjuk vízzel (természetesen eleve használható), és kb. a 2/3-át beleöntjük a fazékba. Ez ellepi a töltelékeket. Szórunk rá pici sót, és lassú forralással addig főzzük, amíg a rizs puha lesz.
  6. A vége felé a maradék olajon világosra pirítjuk a maradék lisztet, megborsozzuk, felöntjük a maradék paradicsomlével, és rázuttyantjuk a fazék tartalmára, majd összeforraljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 702
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

hogymegtudjuknezni

Mióta szakács: 2013.05.11.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött paprika pulykahúsból, pulykahúsos töltött paprika, húsgombócok paprikába töltve paradicsommártásban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sivatag
sivatag Sun, 2017-05-21 23:06

1 liter paradicsompüré???? Nem sok ez egy kicsit ehhez a mennyiséghez?

kólya edit
kólya edit Sun, 2014-08-10 16:08

Köszi a sok ötletet, én mindig teszek bele 1 tojást, már unom, hogy csak sertés húsból készítem..., viszont ma kipróbálom egy másfajta öntettel...