Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika pulykahússal

Töltött paprika pulykahússal
Töltött paprika pulykahússal
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit csípősre, kicsit savanykásra főzöm. Főtt krumplival szoktuk enni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát pici sóval 0,5 dl olajon megpároljuk.
  2. Egy tálba beletesszük a húst, a rizst, rányomjuk a fokhagymát, szórunk rá egy egészen picike fűszerpaprikát (esetünkben csípőset), tekerünk rá borsot, megsózzuk, és ráöntjük a langyosra hűlt hagymát. Alaposan összekeverjük.
  3. A hagyma hűlési ideje épp elég arra, hogy a paprikák magházát eltávolítsuk, így a kész masszát beléjük töltjük. Ez több, mit ami elfér az üregekben, így a maradékból gombócokat formálunk, és meghempergetjük lisztben.
  4. Egy fazék aljára berakjuk a megtöltött paprikákat, óvatosan rájuk-közéjük rakosgatjuk a gombócokat és 2 db zellerszárat, 6-8 cm-es darabokra vágva.
  5. A paradicsompürét ivólé sűrűségűre hígítjuk vízzel (természetesen eleve használható), és kb. a 2/3-át beleöntjük a fazékba. Ez ellepi a töltelékeket. Szórunk rá pici sót, és lassú forralással addig főzzük, amíg a rizs puha lesz.
  6. A vége felé a maradék olajon világosra pirítjuk a maradék lisztet, megborsozzuk, felöntjük a maradék paradicsomlével, és rázuttyantjuk a fazék tartalmára, majd összeforraljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 102
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

hogymegtudjuknezni

Mióta szakács: 2013.05.11.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött paprika pulykahúsból, pulykahúsos töltött paprika, húsgombócok paprikába töltve paradicsommártásban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sivatag
sivatag Sun, 2017-05-21 23:06

1 liter paradicsompüré???? Nem sok ez egy kicsit ehhez a mennyiséghez?

kólya edit
kólya edit Sun, 2014-08-10 16:08

Köszi a sok ötletet, én mindig teszek bele 1 tojást, már unom, hogy csak sertés húsból készítem..., viszont ma kipróbálom egy másfajta öntettel...

275
darált pulykahús 50 dkg
rizs 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tv paprika 5 közepes db
passzírozott paradicsom 10 dl
finomliszt 3 ek
zellerlevél 2 db