r
Nosalty Logó

Lecsó ahogy Norbi készíti

Norbi06
Lecsó ahogy Norbi készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

852
Kalória
29g
Fehérje
25.2g
Szénhidrát
71.6g
Zsír
483.1g
Víz
95.1g
Koleszterin
7.9g
Élelmi rost
12.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2278.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    1592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    483.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    1605 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1388 micro
Összesen 852 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9114.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1185 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    6367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1932.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    903 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    763 micro
  • β-karotin
    6421 micro
  • β-crypt
    565 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    5553 micro
Összesen 3405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    501 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát összekockázzuk, és a levágott bőrével együtt lepirítjuk, majd ezen az alapon a finomra vágott hagymát is.
  2. Őket követi a fokhagyma és a pirospaprika, egy korty víz (ténylegkevés is elég). A valamilyenre vágott paradicsom.
  3. Mikor a paradicsom majdnem szétfőtt, mehet bele a karikázott kolbász, só, frissen tört bors és a valamilyenre vágott paprika.
  4. Ismét nagyon kevés vizet engedünk rá, hiszen a paprika is kiengedi a finom levét. Nagyjából 15-20 percet főljön -> úgy állítsuk be a folyadékmennyiséget, hogy eddigre sűrűre be kell forrnia a lecsónak (az én receptem szerint).
  5. Az utolsó 5 percben hozzádobjuk a virsliket is, és fehér kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Nagyon sok féle lecsó létezik, mindenki máshogy csinálja. Én nem mondom, hogy rosszak, de aki jól akar lakni ezzel az egytálétellel az valamit tegyen bele. Én nem vacakolok a rizzsel, hanem inkább megy bele a szalonna és társai, hogy legyen tartalma. Az 50 forintos tojást se ütöm bele, inkább csinálok belőle majonézt.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...