Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó ahogy Norbi készíti

Lecsó ahogy Norbi készíti
Lecsó ahogy Norbi készíti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok féle lecsó létezik, mindenki máshogy csinálja. Én nem mondom, hogy rosszak, de aki jól akar lakni ezzel az egytálétellel az valamit tegyen bele. Én nem vacakolok a rizzsel, hanem inkább megy bele a szalonna és társai, hogy legyen tartalma. Az 50 forintos tojást se ütöm bele, inkább csinálok belőle majonézt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kolbász legyen tényleg száraz, a virsli tényleg legyen juhbeles, a szalonna erdélyi, az étel sűrűre főzve, különben már egy másik lecsó receptről beszélünk. Ha van rá lehetőségünk, készítsük bográcsban... isteni lesz...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát összekockázzuk, és a levágott bőrével együtt lepirítjuk, majd ezen az alapon a finomra vágott hagymát is.
  2. Őket követi a fokhagyma és a pirospaprika, egy korty víz (tényleg kevés is elég). A valamilyenre vágott paradicsom.
  3. Mikor a paradicsom majdnem szétfőtt, mehet bele a karikázott kolbász, só, frissen tört bors és a valamilyenre vágott paprika.
  4. Ismét nagyon kevés vizet engedünk rá, hiszen a paprika is kiengedi a finom levét. Nagyjából 15-20 percet főljön -> úgy állítsuk be a folyadékmennyiséget, hogy eddigre sűrűre be kell forrnia a lecsónak (az én receptem szerint).
  5. Az utolsó 5 percben hozzádobjuk a virsliket is, és fehér kenyérrel tálaljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 925
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
konyhatechnológia: bográcsos
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó, virslis-szalonnás lecsó, lecsó juhbeles virslivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

852
lecsópaprika 1 kg
paradicsom 50 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
erdélyi szalonna 15 dkg
csípős kolbász 20 dkg
juhbeles virsli 35 dkg
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek