r
Nosalty Logó

Lecsó kapros nokedlivel

Gabella
Lecsó kapros nokedlivel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsó elkészítése

A nokedli elkészítése

824
Kalória
23.3g
Fehérje
123.5g
Szénhidrátok
27.3g
Zsír
583.3g
Víz
135g
Koleszterin
11g
Rost
15.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsó elkészítése

A nokedli elkészítése

Összesen 824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsó elkészítése

A nokedli elkészítése

Összesen 3291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsó elkészítése

A nokedli elkészítése

Összesen 102 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    583.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    2333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1469 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    719 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1194 micro
  • β-karotin
    5876 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    3839 micro
Összesen 3291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    867 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

A lecsó elkészítése

  1. A megtisztított vöröshagymát, paprikát, paradicsomot félbevágjuk, felszeleteljük.
  2. Az olajat felhevítjük, a felszeletelt vöröshagymát kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuka paradicsomotés a paprikát, majd a fűszereketés a cukrot.
  3. Erős lángon rotyogtatjuk, hogy a víz elpárologjon a zöldségekből, és finom sűrű szaftja legyen a lecsónak.
  4. Felteszünk vizet forralni egy nagyobb fazékban (a nokedli szeret bő vízben főni:-)).
  5. Összedolgozzuka lisztet, a tojásokat, a sót, az apróra vágott kaprot és annyi vizet, hogy nokedli keménységű (:-)) tésztát kapjunk.
  6. Ha felforrt a víz, kanál segítségével beleszaggatjuka nokedli tésztát.
  7. Kicsit forraljuk, és lehet leszűrni, tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Anyósom specialitása a lecsós nokedli, nagyon finoman készíti, nála ettem először. Legtöbbször készítek egy nagyobb adag lecsót, és kombinálom: hol rizst főzök mellé, kolbászt, virslit teszek bele, vagy tojást ütök rá. Gyermekkoromban nem ettem meg a lecsót, de mára a kedvencem lett a jól variálhatósága miatt. És ami a legfontosabb, a fiaim sem szerették, de ha a szokásos lecsó alapot kiegészítem például kapros nokedlivel, és még tojást is ütök rá, akkor nem marad belőle másnapra.:-)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...