Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsó kapros nokedlivel

Lecsó kapros nokedlivel
Lecsó kapros nokedlivel
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom specialitása a lecsós nokedli, nagyon finoman készíti, nála ettem először. Legtöbbször készítek egy nagyobb adag lecsót, és kombinálom: hol rizst főzök mellé, kolbászt, virslit teszek bele, vagy tojást ütök rá. Gyermekkoromban nem ettem meg a lecsót, de mára a kedvencem lett a jól variálhatósága miatt. És ami a legfontosabb, a fiaim sem szerették, de ha a szokásos lecsó alapot kiegészítem például kapros nokedlivel, és még tojást is ütök rá, akkor nem marad belőle másnapra.:-)

hozzávalók / 4 adag

A lecsó elkészítése

A nokedli elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymát, paprikát, paradicsomot félbevágjuk, felszeleteljük.
  2. Az olajat felhevítjük, a felszeletelt vöröshagymát kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, majd a fűszereket és a cukrot.
  3. Erős lángon rotyogtatjuk, hogy a víz elpárologjon a zöldségekből, és finom sűrű szaftja legyen a lecsónak.
  4. Felteszünk vizet forralni egy nagyobb fazékban (a nokedli szeret bő vízben főni:-)).
  5. Összedolgozzuk a lisztet, a tojásokat, a sót, az apróra vágott kaprot és annyi vizet, hogy nokedli keménységű (:-)) tésztát kapjunk.
  6. Ha felforrt a víz, kanál segítségével beleszaggatjuk a nokedli tésztát.
  7. Kicsit forraljuk, és lehet leszűrni, tálalni.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 095
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabella

Mióta szakács: 2013.08.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros nokedli lecsóval, lecsó nokedlivel, nokedli kaporral és lecsó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

824
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 2 nagy db
tv paprika 6 közepes db
paradicsom 6 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
finomliszt 50 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
víz 2.5 dl
kapor 1 csokor