Nosalty Logó

Lecsó Pogácsa konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Ezen a képen: Lecsó Pogácsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 347 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1039 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 69 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    940 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 347 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2377.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    1436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    507 micro
  • β-karotin
    2821 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2907 micro
Összesen 1039 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    672 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 69 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A kevés kis szalonnát, ami csak az íze miatt kellett, felkockázzuk. A vöröshagymát negyedbe vágjuk, majd vastag szeletekre. A fokhagymát (gyakorlatilag mindenbe rakok) vékony szeletekre aprítjuk. A paprikákat nagyobb kockákra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héjukat és nyolcba daraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk.
  2. A serpenyőben kiolvasztjuk a szalonnakockákat, kevés olajat öntünk még a serpenyőbe. Először a hagymákat puhítjuk meg kissé, majd hozzáadjuk a paprikát, jó pár percig kevergetve pároljuk. Amikor már félig megpuhult (jó vastag héjú volt, sokáig tartott), csak akkor adjuk hozzá a paradicsomot, megsózzuk.
  3. Nagyon kis vékony debreceni kolbász volt most itthon, elég volt gyakorlatilag a főzés végén beledobni az ételbe, nem volt szüksége sok időre. A tojásokat felverjük, beleöntjük a lecsóba, lassan, óvatosan kevergetve megsütjük.
  4. Főtt krumplival szoktam tálalni.
  • elkészítettem: 100 alkalommal
  • Feltöltés dátuma: 2020. September 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pogácsa 308 recept

Mindenkinek van saját lecsó receptje, mi ezt szeretjük. Nyáron nagyon gyakran főzöm, a mélyhűtőben is van már öt adag natúr lecsó.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek