r
Nosalty Logó

Lazacos burgonya gratin kapros tejszínnel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Lazacos burgonya gratin kapros tejszínnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1072 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    654 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 536 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1035 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    1308 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1072 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    192 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kaprot megmossuk, jól lerázzuk, majd apróra vágjuk. A tejet elkeverjük a tejszínnel és a kaporral. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, vékony szeletekre vágjuk.
  3. Egy nagyobb vagy 2 kisebb tűzállóformát az elfelezett fokhagymával jól bedörzsöljük, majd a vajjal kikenjük. A burgonyát a formába rétegezzük, közbe sóval és borssal megszórjuk.
  4. Ráöntjük a tejszínes öntetet, betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 percig sütjük.
  5. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, majd kockákra vágjuk. A lazacot megmossuk, szárazra itatjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
  6. A lazacot a burgonyára rakjuk, megszórjuk a paradicsommal, és további 10-15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3914
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A finom-krémes burgonya gratin, itt most lazaccal sütve, tökéletes vacsora vagy ebéd mindazoknak, akik a halat szeretik. Hal nélkül pedig egy finom köret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek