Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laskagombás paprikás csirke

Laskagombás paprikás csirke
Laskagombás paprikás csirke
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét a férjem kedvében jártam, mivel a csirkét minden formában imádja.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat kettévágjuk (levesszük a bőrét, zsiradékot), a gombát felszeljük.
  2. A hagymákat kockázzuk, zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a combokat, és forgatva lesütjük.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, majd öntünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Beletesszük a gombát, sózzuk, és puhára pároljuk. Fűszerezzük.
  4. A tejfölt simára keverjük kevés hideg vízzel és a burgonyakeményítővel, behabarjuk az ételt, felforraljuk.
  5. Tálalhatjuk csurgatott tésztával, galuskával vagy szarvacskával.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 18 673
elküldve: 8
receptkönyvben: 258
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás csirke gombával, laskagombás tejfölös csirke, tejfölös csirkepörkölt laskagombával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

markla
markla Wed, 2013-09-18 11:26

Nagyon guszta! -de milyen az a paprika lekvár és hova teszed?Mert ebbe az ételbe azt írtad,h "megszórni piros paprikával" Köszönöm.

mira1
Helga1 / mira1 Sat, 2013-09-21 13:00

Szia Markla! A paprikalekvár olyan, mint a "piros arany" csak én magam szoktam készíteni. Darált pritamin paprika és adalékmentes só keveréke, amit kis üvegekbe töltök és azt használom helyette. Ettől szép színe és finom íze lesz az ételeknek. Üdv: Helga

407
csirkecomb 6 db
laskagomba 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 175 g
burgonyakeményítő 2 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint