r
Nosalty Logó

Gombapörkölt csirkehússal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
márti1218
Gombapörkölt csirkehússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1945.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 815 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát folyó víznél megmossuk, nem áztatjuk, lecsöpögtetjük, és tetszés szerint felszeleteljük. A csirkehúst ujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát, paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
  2. Mikor mindent előkészítettünk, a zsírt feltesszük egy lábosban melegedni, üvegesre sütjük a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, átkeverjük, és beletesszük a csirkét. Az egészet átkeverjük, pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, és sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk 15 percet.
  3. Ezután hozzáadjuk a gombát, ha szükséges, egy kis vizet, ne sokat, mert a gomba levet ereszt. Fél órát fedő alatt főzzük, beállítjuk a szaft mennyiséget, ahogy szeretjük, ha hígabban, adunk hozzá vizet, ha a sűrű szaftot szeretjük, fedő nélkül a kellő mennyiségre lefőzzük a levet.
  4. Kínálhatjuk rizzsel, nokedlivel, tésztával, de a friss kenyér is jó hozzá.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 10371
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombapörkölt csirkehússal
márti1218 72 recept

Szeretjük a gombás ételeket, gyakran készítem, és sok variációban. Ma erre esett a választás, kínálhatjuk bármilyen körettel, amit szeretünk. Én ma ciabattát sütöttem hozzá, mert a férjem szereti tunkolni a szaftot friss kenyérrel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek