Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepaprikás

Csirkepaprikás
Csirkepaprikás
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkepaprikás, az örök klasszikus.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat megmossuk, szárazra itatjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paprikát mossuk, kockára vágjuk. A paradicsomot mossuk, kockákra vágjuk.
  2. A zsírt egy serpenyőben felhevítjük, rászórjuk a hagymát, és megpirítjuk. A tűzről levesszük, hozzákeverjük az édesnemes paprikát és kb. 100 ml vizet öntünk hozzá. Hozzáadjuk a csirkecombokat, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. Fedő alatt mérsékelt tűzőn, puhára pároljuk (ha szükséges öntsünk hozzá kevés vizet). A húst kiszedjük. A párolólét botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, és 2-3 perc alatt mártássá forraljuk. A combokkal együtt még egyszer felforraljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 627
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pörkölt csirkecombból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

452
csirke alsócomb 6 db
sertészsír 0.5 ek
vöröshagyma 0.5 közepes db
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
tejföl 200 g
finomliszt 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint