r
Nosalty Logó

Lasagne módra készült mennyei rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Lasagne módra készült mennyei rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Rakott krumpli

Öntet

Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Rakott krumpli

Öntet

Összesen 2665 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Rakott krumpli

Öntet

Összesen 130 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 667 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    155 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5327.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1406 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    1873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    669 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6401 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2665 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1011 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Rakott krumpli

Öntet

Elkészítés

Rakott krumpli

  1. A hagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a sárgarépát és kevergetve összesütjük. Ezután beletesszük a darált húst és fehéredésig szintén összesütjük a zöldségekkel. Ezután sózzuk, borsozzuk.
  3. Meghintjük fűszerpaprikával, provence-i fűszerkeverékkel. Ráöntjük a passzírozott paradicsomot és összefőzzük. Ha kész félretesszük.
  4. A burgonyát mosás és tisztítás után 3 mm-es karikákra vágjuk. Egy kisebb tepsi vagy hőálló üvegtál aljára egyenletesen elosztjuk, a felkarikázott burgonya kétharmad részét. Rátesszük a paradicsomos darált húst és elegyengetjük.
  5. Erre öntjük a besamel mártás felét, és meghintjük bőven reszelt sajttal.
  6. A sajtra egyenletesen elosztjuk a megmaradt egyharmad burgonya karikákat. Erre pedig ráöntjük a megmaradt besamel mártást és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  7. A tepsit betakarjuk alufóliával és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük 20-25 percre.
  8. Az idő letelte után levesszük az alufóliát és a tepsit visszatesszük a sütőbe addig, amíg a sajt aranybarnára pirul a tetején. Ez kb. 20 perc.
  9. Ezt a mennyei eledelt langyosan tesszük asztalra. De hidegen is kitűnő.

Öntet

  1. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat és a lisztet fehérre pirítjuk benne, majd felöntjük tejjel és kevergetve gyenge tűzön csomómentesen besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk. Szintén félretesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3193
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne módra készült mennyei rakott burgonya
Lizinka_ 591 recept

Hozzávalók

Rakott krumpli

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek