Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lasagne Pöszmösz konyhájából

Lasagne Pöszmösz konyhájából
Lasagne Pöszmösz konyhájából
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy tésztások vagyunk, de egy idő után már untam a milánóit, és ekkor támadt az ötletem, hogy lasagne-t készítek. Igaz, kicsit hosszadalmas, valamennyire macerás is, de megéri, mert a siker nem marad el!

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A húshoz

A besamelmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk az olajon.
  2. Jöhet rá a hús, sózzuk, majd takarékon addig pároljuk, míg elég levet ereszt.
  3. Ezután jöhet rá a bors, majoranna, kakukkfű. Öntsünk rá a doboz paradicsompürét, majd annyi tejet, hogy ne legyen túl híg, de nagyon sűrűnek sem szabad lennie (kb. 3-4 dl tej). Ezek után főzzük majd 1 óráig takarékon, hogy jól összeérjenek az ízek.:)
  4. Amíg fől a husi, készítsünk besamell mártást: a margarint olvasszuk fel. Ha felolvadt, rakjunk rá lisztet, majd öntsük rá a tejet. Fontos: a tej HIDEG legyen!
  5. Amikor a tejet beleöntöttük, keverjük csomómentesre, majd jöhet bele a bors és a szerecsendió (ízlés szerint). Takarékon főzzük, néha kevergessük meg.
  6. Közben egy hőálló edényt margarinnal kenjünk ki, tegyük le az első réteg tésztát, ezután 1 merőkanál mártást kövessen kb. 1 merőkanál hús. Ezt addig folytassuk, amíg tart a hús és a mártás. Felülre tészta kerüljön. Nyomjuk le annyira, hogy a felső részt is érje a szaft, majd erre reszelt sajtot szórjunk.
  7. Kb. 30-40 percig süssük, majd tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 852
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pöszmösz

Mióta szakács: 2012.11.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos-besamellmártásos rakott tészta, húsos rakott tészta, lasagne házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2023
lasagne tészta 500 g
darált sertéshús 40 dkg
sárgarépa 1 db
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 db
tej 3 dl
sűrített paradicsom 70 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
margarin 2.5 ek
finomliszt 3 evőkanál
tej 6 dl