r
Nosalty Logó

Lasagne Kattika konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kattika
Lasagne Kattika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3611 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6285.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2040 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1031 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 3611 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst és miközben pirul, szétnyomkodjuk benne a csomós darabokat.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompasztát, felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, 2-3 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat egy fazékban felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, folyamatosan kevergetjük ügyelve, nehogy a liszt megpiruljon.
  5. A tejet apránként hozzácsorgatjuk, akár 3-4 adagban, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  6. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és hozzáadjuk a sajt felét.
  7. Egy olyan tepsit választunk, amelybe 3 nagy lasagne lap belefér.
  8. A tepsi alját vékonyan kivajazunk, megkenünk egy réteg besamel mártással, erre 3 lap lasagne tészta kerül, újból besamel mártás, majd a darált húsos ragu.
  9. Ismét lasagne lapok, besamel, darált hús, majd mégegyszer ugyanez.
  10. A legfelső (harmadik) lasagne tészta rétegre végül besamel mártás kerül, jól födjük be mindenhol - ez fontos, mert így lesz jó puha a tészta. Végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  11. Sütőben megsütjük.
  12. Tálaláskor kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 17736
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Ajánló

Én magamnak megszórtam provence-i fűszerkeverékkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Ez volt az első lasagne próbálkozásom, és azt hiszem, nem az utolsó. Édesanyám bevált receptjét készítettem el. Mindenkinek ajánlom. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A 6 legszebb nosztalgikus kávéház Budapesten, ha nem specialty kávé...

Izgalmas gasztrohelyek százaival tartjuk a lépést a világ fősodrával. Budapest romantikája és bája azonban a reformkori és századfordulós építészetében, ekkorról fennmaradt emlékeiben is rejlik. A leghangosabb sikert a New York Kávézó aratta, amelynek bejáratában olykor mind a mai napig sorok állnak, hogy az idelátogatók részesülhessenek az élményből. Lesd meg, mi melyik klasszik kávéházat ajánljuk a fővárosban, ha autentikus kávéra és süteményre vágysz!

Nosalty

További cikkek