Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lapos kenyér aszalt parival és fokhagymával

Lapos kenyér aszalt parival és fokhagymával
Lapos kenyér aszalt parival és fokhagymával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárós, baráti beszélgetős-borozós étel...

hozzávalók / 5 adag

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 ek só
  • 3-4 dl meleg víz
  • 5 ek olívaolaj

A tetejére:

  • 1,5 dl olívaolaj
  • 6 nagy gerezd fokhagyma préselve vagy sütve
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld aprítva
  • csipet só
  • olajban eltett aszalt paradicsom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük, és megdagasztjuk, lágynak kell lennie.
  2. 1/2 óra alatt duplájára kelesztjük meleg helyen.
  3. A kenéshez a hozzávalókat összekeverjük.
  4. A megkelt tésztát kiborítjuk lisztezett felületre, és 8-10 darabra vágjuk. Egyenként kb. 2 cm vastagra lapítjuk, sütőpapíros tepsire tesszük, és állni hagyjuk 15 percig.
  5. Ezután az ujjunkkal mélyedéseket nyomunk bele több helyen, elkenjük rajta a fűszeres olajat, majd az előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Langyosan, aszalt parival a tetején tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 423
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

A Nünüke

Mióta szakács: 2013.03.29.
9 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: kifli, croissant, édes leveles, hamburger-buci, perec, pita, burek, bagel, briós, zsemle

egyéb elnevezések

lapos kenyér, szárított paradicsomos lapos kenyér, fokhagymás-petrezselymes lapos kenyér

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2014-02-11 19:05

Igen, akkor kevesebb víz, és talán a tetejére kevesebb olaj kellene. Szívesen megnézném a blogot, csak nem tölt be valamiért... :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-02-10 20:13

Elkészítettem őket. Voltak vele problémáim. Nem igazán akart megkelni a tészta, lehet a kevés élesztő miatt? Végén elég lett, de nagyon odaragadt a papírra, egyébként is nagyon nedves volt a tészta, rengeteg liszt kellett, hogy formázható legyen. A petrezselyem és az aszalt paradicsom a végén, dekorációként? Az élesztőt gondolom meg kellett futtatni a vízben. Picit lehet részletesebb a leírás. Viszont tetszett mindenkinek, és el is fogyott, de a tepsi úszott az olajban, sóval óvatosan ... :)

A Nünüke
A Nünüke / A Nünüke Tue, 2014-02-11 18:45

Kedves gyongykata! Igen, az élesztőt el kell keverni vízzel, kb 0,5dl a többit folyamatosan hozzáadni, azért írtam 3-4dl mert nekem is változó mennyit vesz fel, ragadnia nem szabad csak lágynak kell lennie. Az élesztőre gyanakszom, hogy nem kelt meg illetve, hogy jó meleg helyen legyen, én mindig jól körbe "bugyolálom".
A olívaolajos, fokhagymás petrezselyemmel kennem meg, azzal sül meg, az aszalt pari tálalásnál kerül rá. Nekem is olajos szokott lenni a tepsi, mert nem spórolok az olívaolajjal a tetején, de lehet kevesebbet is tenni, az már ízlés kérdése. Köszönöm a visszajelzést.

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-08-20 11:45

Nekem is nagyon tetszik! Ez tulajdonkepen ez egy egeszseges formaja a langosnak, mivel nem olajban, hanem sutoben sul!!! Koszonom szepen a recit! Udv. Veronika