Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lapos corn dog

Lapos corn dog
Lapos corn dog
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom a corn dog, csak ne kéne bő olajban sütni. Ez az ötlet onnan jött, hogy egy oldalon a palacsintatésztában egy szelet bacon volt megsütve. Én szalonnát ennék szalonnával, de ez a palacsinta bundás, hááát nem tudom, még nekem is túl furcsa. A corn dog viszont hmmmmm... miért ne? Hogy ne guruljon el, ezért gondoltam, ha fel van szeletelve úgy stabilabb, és az olajszag ellen meg kókuszolaj a megoldás. Erről is itt olvastam, mint annyi minden más újdonságról (nekem legalábbis). Aki még nem próbálta, én ajánlom, mert nem bűzlik a ház, és nem ég meg füsttől, mint az olajok általában. Nálunk nagy műanyag dobozban árulják, és úgy néz ki, mint a zsír, de annak ellenére, hogy kókuszból készül, nincs kókusz íze.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

ajánlat

Mustárral, ketchuppal, mustáros ketchuppal. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sütőporral, sóval meg a cukorral. Beleütjük a tojást, hozzáöntjük a kefirt, jó sűrű palacsintatészta állaga legyen.
  2. A virsliket hosszában két-három részre vágjuk, attól függ, milyen vastag. (Én három szeletet vágtam, mert 2,5 cm vastag volt.)
  3. A tésztát beletöltjük egy jól elmosott ketchup-os vagy mustáros műanyag flakonba. 
  4. Egy serpenyőben közepes lángon 1 tk kókuszolajat felhevítünk. Kinyomkodunk a flakonból hosszúkás csíkokat, ami olyasmi méretű meg alakú, mint a virsli. Belehelyezünk egy szelet virslit, a tetejére rányomkodunk a tésztából sűrűn és keresztben, de nem kell, hogy teljesen elfedje a virslit, mert majd szétterül. Mire az utolsó darabokat készítjük, már bele is fogunk jönni.
  5. Pirosra sütjük mindkét oldalon. Egyszerre csak annyit süssünk, hogy legyen kényelmesen hely a forgatáshoz. (Én 25 cm átmérőjű serpenyőben egyszerre hármat sütöttem.) Minden adag előtt rakunk egy újabb tk kókuszolajat a serpenyőbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 117
elküldve: 1
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: szendvics
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

virsli kukoricalisztes bundában, corn dog, bundás virsli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

boanka
boanka Thu, 2013-12-19 17:57

Megsütöttem a corn dogot,finom és különleges virslis fogás. Jó vastagra vágott sajtszeletet is sütöttem ugyanígy, az is jól működött a tésztával-tésztában.Jó, hogy nem a megszokott főtt virslit ettük vacsorára.Köszönet!

witch
witch / witch Thu, 2013-12-19 20:01

De, jo, hogy a sajttal is mukodott! En nem mertem kiprobalni, mert attol feltem kifolyik. Koszi, hogy megirtad a tapasztalatod! A receptet pedig nagyon szivesen!
udv:witch

434
finomliszt 7 dkg
kukoricaliszt 17 dkg
sütőpor 1 teáskanál
0.5 kávéskanál
cukor 1 ek
tojás 1 db
kefir 125 ml
virsli 20 dkg
kókuszolaj 4 teáskanál