r
Nosalty Logó

Lapcsánka -Tócsni 8.

Gerzsó
Lapcsánka -Tócsni 8.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

339
Kalória
11.3g
Fehérje
39.5g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
195.6g
Víz
180g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    586.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2568 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3397 micro
Összesen 1020 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott nyers krumplit nagy lyukú (káposzta)reszelőn lereszeljük, hogyhosszú, szálkás legyen. (Nagyobb adagnál érdemes a robotgép reszelőbetétjéthasználni.)
  2. Ráütjük a tojásokat, a szálasra vágott hagymát, az átnyomott fokhagymát, lisztet, apróra vágott petrezselyemzöldet, majorannát. Sót, borsot ízlés szerint.
  3. Olyan masszát kapunk, amiben a krumpli dominál, nem palacsinta vagy nokedli tésztát.
  4. Forró olajban, evőkanállal szaggatva, kerek lapokká lapítva, mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Sokféle hasonló lapcsánka, ill. tócsni szerepel már a receptek között, bizonyára mindegyik nagyon finom. Mi leginkább így szeretjük, ropogósan, ahogy a krumpliszálkák kilógva jól megsülnek. Az anyukám a háború alatt gyakran sütötte hús helyett. Kislányként én bármilyen húsnál jobban szerettem. Az unokáim, sőt már a nagyobb dédunokáim is szívesen eszik, persze ha tudom, hogy ők jönnek, óvatosabban használom a fűszereket. Melegen a legjobb, ha magában esszük, kézzel enni is lehet.  

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...