r
Nosalty Logó

Langyos spárgasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Langyos spárgasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mustáros salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mustáros salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Mustáros salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6528 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3578 micro
Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6528 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3578 micro
Összesen 510 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    549 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Mustáros salátaöntet

Saláta összeállítása

Elkészítés

Mustáros salátaöntet

  1. A mustárt pici sóval és a tojássárgájával elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, és jók kikeverjük.
  3. A fél citrom levét hozzáadjuk, elkeverjük, sóval, pici borssal ízesítjük.
  4. (Ha túlságosan tojás ízű, olajjal, citromlével kiegyensúlyozzuk.)

Saláta összeállítása

  1. Zöldségeket előkészítjük: spárgát alaposan átmossuk, fás részeket letörjük, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Cukkinit és répát zöldséghámozóval szalagokra vágjuk.
  2. A fokhagymát felaprítjuk, a kis darab csípős kolbászt félkarikákra vágjuk.
  3. Az olajat egy serpenyőben hevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a kolbászt, majd a spárgát. Átpirítjuk kb. 5-10 alatt (spárga vastagságától függően). Ha kész, félretesszük.
  4. A kolbászokat kiválogatjuk, és visszatesszük a serpenyőbe, amiben a cukkinicsíkokat is átforgatjuk, csak hogy átmelegedjen (fél perc).
  5. Tálalunk: ha tartást szeretnénk neki, jégsaláta-csíkokat tehetünk a tányérra, ráhalmozzuk a cukkiniszalagokat a kolbásszal (szétszedegetjük az összetapadt szalagokat, ha azt szeretnénk, hogy szebb legyen), ráhalmozzuk a sárgarépa-szalagokat is, majd erre az átpirított spárgát, végül az öntettel meglocsoljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 688
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 17.

Ajánló

Egytálételként is fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A saláta elemei szabadon variálhatók, én igyekeztem egy kevésbé megszokott párosítást csinálni. Az öntet nyer tojásos, de nem kell tőle megijedni, csak alaposan mossuk meg a friss tojásokat (a kórokozók általában a héjról jutnak az ételbe).

Hozzávalók

Mustáros salátaöntet

Saláta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek