Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-mozzarellás vacsorasaláta

Sonkás-mozzarellás vacsorasaláta
Sonkás-mozzarellás vacsorasaláta
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedves munkatársam mesélt erről az ételről, mint gasztronómiai remekről... Nekem pedig megmozgatta a fantáziámat, és azt kell, hogy mondjam: igaza volt, valóban egy remek recept!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salátát öblítsük le, szárítsuk meg és a leveleit tépkedjük egy tálba, vagy közvetlenül a tányérba.
  2. A mozzarellagolyókat szűrjük le, és tekerjük körbe őket 1-1 sonkaszelettel (úgy, hogy ne látszódjon ki a mozzarella a sonka alól).
  3. A paradicsomokat vágjuk félbe.
  4. Melegítsük fel a serpenyőt, öntsük bele az olívaolajat, és süssük meg rajta a sonkás batyuk minkét oldalát, majd szedjük a csomagocskákat a salátalevelekre.
  5. A visszamaradt olajon melegítsük át a félbevágott paradicsomokat, 1 perc után öntsük rá a balzsamecetet, és akár meg is sózhatjuk, borsozhatjuk, de vigyázat: lehet, hogy a sonka elég sós ízt adott már az ételünkhöz! További 2 perc elteltével öntsük a salátára a pirított, paradicsomos szószt. Melegen tálaljuk!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 100
elküldve: 0
receptkönyvben: 109
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sonkás-mozzarellás meleg saláta, sonkás batyus saláta, sonkás batyu mozzarellával töltve salátaágyon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edan
edan / edan Mon, 2014-03-24 10:13

Kedves Koszider!
Egy próbát megérne, de szerintem olívaolaj nélkül, balzsameceten csak párolódna, nem sülne. Érdekes felvetés: lehet, hogy kipróbálom...
Üdv:Edan

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2014-03-23 00:23

Kedves Edan!
Valahol olvastam, hogy a sonkába tekert mozzarellát nem olajon, hanem balzsamecetben sütötték meg. Próbáltad így, esetleg? Olyan jó lenne találni valakit, akinek van róla tapasztalata.
Üdvözöl: Koszider

326
mozzarella 10 dkg
koktélparadicsom 12 db
salátalevél 30 db
sonka 10 dkg
olívaolaj 2 ek
balzsamecet 2 ek