r
Nosalty Logó

Lángos ahogy Odzsi készíti

Odzsi
Lángos ahogy Odzsi készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

774
Kalória
12.1g
Fehérje
47.3g
Szénhidrát
62.1g
Zsír
52.2g
Víz
40.5g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 6180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    496.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    215 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    167 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7015.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    224 mg
  • Magnézium
    753 mg
  • Foszfor
    2536 mg
  • Nátrium
    2646 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    378.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    417.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    183 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    35 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    152 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 6180 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 411 kcal

Elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd beledolgozzuk a többi kelléket is. Ha nagyon ragad, pici lisztet adunk még hozzá, ha túl kemény a tésztánk, kevés tejet öntünk bele.
  2. Bő 30 percig meleg helyen, letakarva kelesztjük.
  3. Olajos kézzel kb. 8 db golyót csippentünk a tésztából. Vékonyra húzogatjuk.
  4. Bő, forró olajban, mindkét oldalát kisütjük. Ha túl forró az olaj, picit vegyük lejjebb a lángot. Hamar sül.
  5. Papírtörlőre, állítva tegyük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p

Ezt a lángos akkor sütöm, ha nincs több órám a kelesztésre. Ízlés szerint reszelt sajttal vagy fokhagymás tejföllel is ehető.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...