r
Nosalty Logó

Kefíres lángos 1.

Szintia
Kefíres lángos 1.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

A sütéshez

A tetejére

1573
Kalória
36.1g
Fehérje
136.6g
Szénhidrát
98g
Zsír
187.1g
Víz
205.8g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
6.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A sütéshez

A tetejére

Összesen 1573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A sütéshez

A tetejére

Összesen 9437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tészta hozzávalói

A sütéshez

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2853.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.6 g

Zsír

  • Összesen
    587.9 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    244 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    167 g
  • Koleszterin
    1235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17122.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    462 mg
  • Kálcium
    2831 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    3273 mg
  • Nátrium
    10084 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    819.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1122.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    844 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 9437 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 336 kcal

Elkészítés

A tészta hozzávalói

  1. Az élesztőt felfuttatom a langyos kefírben.
  2. Elkeverem benne a tojásokat, a sót.
  3. Végül hozzáöntöm a lisztet is és jól összedolgozom.
  4. Akkora tálba teszem, hogy legyen helye duplájára kelni. Fóliával letakarom az edényt, hűtőben egy éjszakát pihentetem.
  5. Előkészítek 2 db alufóliadarabot. Pici olajat cseppentek mindkettőre, amit a tenyeremmel szétkenek rajta. Letépek a tésztából egy kisebb maréknyi darabot. A kezemben gömbölyítem. Ráteszem a tésztagolyót az egyik alufólia közepére, ráhelyezem a másik fóliát az olajos felével lefelé. Tenyérrel lapítom, majd így a két olajos fólia között kinyújtom kerek formára és vékonyra. Lehúzom róla az alufóliákat. Szépen elválik. Az alufólia olajozását minden egyes darabnál megismétlem.
  6. Felhevített, forró olajban világos-aranysárgára sütöm a lángos mindkét oldalát. Miközben sül az egyik lángos, kinyújtom a következőt. Így nagyon jól lehet haladni. Az olajból kiemelve papírtörlőre teszem, hogy a felesleges olajat ne szívja magába.
  7. Fokhagymával bedörzsölöm a tetejét. Megsózom.
  8. Tejföllel, reszelt sajttal tálalom. Természetesen ízlés szerint lehet tuningolni más feltétekkel is. Csak annyit süssünk, amennyit frissen elfogyasztunk! A tészta akár 5 napig is eláll a hűtőben!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Messze nem olyan olajos, mint egyes bódékban sütött lángos! Nálunk gyakran készül!:)

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...