r
Nosalty Logó

Kefirkovászos lángos Tormától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Kefirkovászos lángos Tormától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
vadkovászos
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 845 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2536 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 244 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 845 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2536 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 244 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, azaktív kefíres vadkovász-al és annyi vízzel, hogy közepesen lágy tésztátkapjunk.
  2. Simára keverjük, majd letakarvapihentetjük 15-30 percet.
  3. A pihentetés utánfényesre dagasztjuk, majda kiolajozott tálbanlefedve, langyos helyen kelesztjük 8-10órát.
  4. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, és ízlés szerint fokhagymás-petrezselymestejföllel, sajttal kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28676
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Ajánló

Lehetséges, hogy a kefírrel való erjesztés jobban megkívánja a langyos helyen való erjesztést. Ez a mostani kovászom 2 napig "szédelgett", nem igazán indult be. Ekkor nyakon vágtam 2 ek joghurttal, majd langyos helyre tettem, mert valószínű nem szerette a jelenlegi 18-20 fokot. Ezután beindult, mint egy gyorsvonat! :) A tésztát lehet este dagasztani és reggel sütni, vagy reggel dagasztani és este sütni. A 15-30 perces pihentetést a vadkovászos okosok ajánlják; a kis pihenő alatt a liszt ellazul, így könnyebb a tésztát kidolgozni. Ha nincs időnk, dagaszthatunk azonnal. A kelesztési idő pedig rugalmasabb, mint az élesztős tésztánál; az élesztős hamar kel és könnyen túlkelhet. A vadkovászos lassan kel, és nagyobb az idő-intervallum az ideális sütéshez. Kezdetben a legtöbben "alul-kelesztjük és alul-sütjük" a vadkovászos tésztákat; tehát adjunk elég időt a kelesztéshez és a sütéshez is! Az első kelesztésnél mindig duplájára kelesszünk, bármilyen hosszú ideig tart! A langyos hozzávalók, a langyos környezet az ideális.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig ropogós, puha-paplanosak a lángosaim, mert mi így szeretjük, de most kíváncsi voltam a kefírkovászos variációra, mert a kefíres vadkovász különlegesen selymes állagot produkált az előzőleg sütött, friss-bazsalikomos kenyeremnél. Nem csalódtam; a tészta már kelesztéskor is fényes, könnyű, "selyem-paplanos" volt; a kisült lángosok pedig kívül ropogósak lettek (kevésbé ropogós, mint az élesztővel-vízzel készült), óriási-lyukacsos, puha belsővel. Ezután mindig így fogom sütni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek